Кривий Ріг був під масованим ракетним ударом: в місті відбулися вибухи

8 січня 2024, 07:38оновлено 8 січня, 12:07
У місті відбулося кілька вибухів, місцева влада повідомляє про масовану ракетну атаку на Кривий Ріг.
Последствия ракетного удара по Днепропетровской области
Наслідки ракетного удару по Дніпропетровській області/ Telegram колаж: Главред, фото: Дніпропетровська ОВА

Вранці у понеділок, 8 січня, під час масованої ракетної атаки країни-агресорки РФ по Україні у Кривому Розі пролунали вибухи. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Про вибухи повідомлялося близько 07:00, після цього пролунали повторні вибухи.

Керівник військової адміністрації міста Олександр Вілкул повідомляв у Telegram, що продовжується масована ракетна атака на місто.

відео дня

"Масована ракетна атака на Кривий Ріг. Не ігноруємо повітряну тривогу. Дотримуємося інформаційної гігієни", – зазначив Вілкул.

Пізніше стало відомо, що окупанти влучили у торговий центр у Кривому Розі.

Загинула жінка і багато постраждалих

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак пізніше повідомив, що окупанти поцілили у Кривому Розі у торгівельний центр і понад два десятки приватних будинків. 58-річний чоловік отримав осколкові поранення, він перебуває у задовільному стані.

Під ударами опинилися також інші населені пункти області. Зокрема, "приліт" був у Лозуватській громаді Криворізького району. Там загинула 62-річна жінка. Зруйнована приватна оселя.

"Дісталося й Новомосковську. Виникла пожежа, її вже локалізували. Вибуховою хвилею перевернуло маршрутку, що проїжджала повз. Пошкоджені три адмінбудівлі, дві заправки, п'ятиповерхівка, авто. У місті, попередньо, 24 постраждалих. З них п'ятеро – діти. Хлопчики 4 і 8 років. Та дівчата 11, 16 та 17 років. Всі у лікарні в стані середньої тяжкості. Інформація уточнюється", – йдеться у повідомленні.

Наслідки нічних атак у Дніпропетровській області

Також Вілкул розповів, що російські загарбники у ніч на понеділок, 8 січня, атакували населені пункти Дніпропетровської області.

"У Нікопольському районі ворог із важкої артилерії обстріляв Нікополь та Марганець. Пошкоджені 2 п'ятиповерхівки, приватний будинок, господарська споруда. Без втрат", – йдеться у повідомленні.

Крім цього, Вілкул розповів про проблеми з електроенергією у Кривому Розі через екстремальні погодні умови.

"Через екстремальні погодні умови в місті відключено від електрики 15 тисяч абонентів, через відсутність електрики 4 котельні працюють на генераторах у режимі циркуляції води, на генераторах також працюють 2 насосні станції Міськводоканалу. Через зледеніння тролей не працюють тролейбуси та трамваї, швидкісний працює частково. Працюють автобуси, маршрутки, дизель-генераторні тролейбуси. Комунальні бригади та рятувальники розчищають завали дерев. Усі комунальні служби міста працюють у посиленому режимі, на дорогах працює спеціальна техніка", – зазначив він.

Ракетний удар РФ по Україні 8 січня

Нагадаємо, по всій Україні – тривога, РФ запустила крилаті ракети вранці у понеділок, 8 січня. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги й направлятися в укриття.

У Дніпрі, Харкові, Запоріжжі були вибухи. РФ підняла в небо 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та чотири літаки МіГ-31К. Повітряні сили ЗСУ зафіксували пуски ракет по українських містах. Повідомляється, що вже лунають вибухи у Дніпрі, Запоріжжі, Харкові. Ракети прямують у бік Кропивницького та Львівської області.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти