У ЗСУ оцінили шанси на новий повномасштабний наступ військ РФ

29 січня 2023, 08:38
Попри практично повну нестачу професійних військових, ворог може спробувати наступати за допомогою новомобілізованих, каже Сергій Череватий.
ВСУ, Череватий
У ЗСУ оцінили шанси на новий повномасштабний наступ військ РФ / Колаж фото УНІАН

Російські окупанти, попри майже повну нестачу професійно підготовлених військових, все ж можуть знову спробувати широкомасштабно наступати за допомогою новомобілізованих. Про це заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Вже рік, як ми тримаємо оборону і вбили понад 120 тис.ворогів, знищили кращу його техніку, бронетехніку, літаки. Угруповання вторгнення ворога становило близько 170 тис.повертаючись до цифр Генштабу, понад 120 тис. (на 28.01.2023 ліквідовано 125 510 окупантів - Главред) вже знищено. І якщо ми помножимо ще на три, щоб дізнатися кількість поранених, то зрозуміємо, що це і є те угруповання, яке було найпрофесійнішим, найкращим, підготовленим під вторгнення. Її немає", - пояснив офіцер.

Череватий нагадав, як у день повномасштабного вторгнення РФ в Україну (24 лютого 2022 року) багато пропагандистів кричали − українці протримаються всього лише три дні. Але ЗСУ захисники успішно борються вже майже рік.

За словами офіцера, російські новомобілізовані - не професійні військовослужбовці (навіть якщо встигли пройти мінімальну підготовку). Це - люди, яких просто вирвали з мирного життя.

"Буде важко. Напевно, будуть спроби якихось наступів. Але мені здається, що Збройні Сили України вже показали, на що здатні", – підсумував Череватий.

Росіяни готують повторний наступ на Україну

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що російська армія найближчим часом може спробувати здійснити свій останній ривок у війні проти України. За його словами, Україна щодня готується до можливого наступу, адже росіяни можуть здійснити свій останній ривок на річницю повномасштабного вторгнення або вже в березні.

За словами військового експерта Владислава Селезньова, країна-агресор РФ не зможе наступати до 20 лютого, адже на формування ударного угруповання потрібно щонайменше чотири тижні, а станом на цей час такий наступальний потенціал ще не сформований. Однак не можна виключати варіанту, що російські окупанти в будь-який день можуть почати масштабні переміщення, і тоді через чотири тижні після цього може істотно змінитися ситуація на полі бою, каже Селезньов.

Як повідомляє The Times з посиланням на дані Західної розвідки, президент країни-агресора Володимир Путін готується оголосити нову хвилю мобілізації для участі у війні в Україні. В ході нової хвилі мобілізації на фронт можуть відправити до 500 тисяч осіб.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти