Виїзд за кордон чоловіків призовного віку: ще трьом категоріям дозволили залишати Україну

25 травня 2022, 20:11
Виїзд за кордон дозволений трьом категоріям військовозобов'язаних чоловіків.
межа
Кордон / Фото dpsu.gov.ua

Кабінет міністрів вніс зміни в правила перетину держкордону і в порядок бронювання військовозобов'язаних, дозволивши виїзд за кордон ряду категорій.

Згідно з постановою № 615, під час дії воєнного стану, виїзд за кордон дозволений трьом категоріям військовозобов'язаних чоловіків:

  • Водії, які перевозять медичні вантажі, вантажі гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб Збройних сил, інших військових формувань, а також населення України. Крім того, дозволено пропуск водіїв компаній, які мають транспортні ліцензії. Йдеться про далекобійників на фурах.
  • Залізничників.
  • Спортсмени та тренери, які беруть участь у міжнародних змаганнях або готуються до них.

Терміни перебування за кордоном: для водіїв і спортсменів - 30 днів, для далекобійників - 45 днів, для залізничників - 6 місяців.

читайте такожЗаборона на виїзд українців за кордон: у МЗС дали роз'яснення

Виїзд за кордон під час воєнного стану

В умовах воєнного стану в Україні діє обмеження на виїзд за кордон для чоловіків призовного віку. Однак існують винятки, що дозволяють деяким особам покинути територію України.

Нагадаємо, в середу, 9 березня, нижня палата польського парламенту проголосувала за закон про підтримку біженців з України, які покинули країну через повномасштабне вторгнення Росії.

Особам та організаціям, які нададуть біженцям з України житло та харчування, виплачуватиметься допомога з розрахунку приблизно 1,2 тис. злотих на місяць (близько 8,5 тис.грн). Допомога буде виплачуватися не довше 60 днів. Крім цього, біженцям виплатять одноразову допомогу - по 300 злотих (2,1 тис. грн) на одну людину.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти