На тлі війни Україну вже покинули понад 1,2 мільйона осіб

5 березня 2022, 06:50оновлено 5 березня 2022, 07:36
З 1 209 976 біженців більше половини перебралися до Польщі, інші вирушили в сусідні країни, включаючи Угорщину, Словаччину, Молдову та Румунію.
Війна з Росією-біженці на кордони з Польщею
Війна з Росією - біженці на кордони з Польщею / Reuters

На сьогодні Україну покинули 1,2 мільйона біженців на тлі війни Росії проти України. Про це повідомили в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), передає CNN.

Зазначається, що з 1 209 976 біженців більше половини перебралися до Польщі, інші вирушили в інші сусідні країни, включаючи Угорщину, Словаччину, Молдову і Румунію.

Раніше повідомлялося, що ЄС очікує переміщення понад семи мільйонів українців в результаті повномасштабної війни Росії.

відео дня

"В даний час очікувана кількість переміщених українців становить понад 7 мільйонів осіб", - заявив комісар ЄС з кризового врегулювання Янез Ленарчич на прес-конференції в Брюсселі після зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС, присвяченій потоку переселених українців.

Також, за даними ООН, якщо війна продовжиться, "буде близько 18 мільйонів українців, які постраждають в гуманітарному плані, будь то в самій Україні або в сусідніх країнах".

Главред повідомляв, що біженці з України отримали право жити в ЄС протягом трьох років.

читайте такожМіністр Верещук розповіла, як російські агресори б'ють по колонах біженців з "Градів"Цим правом громадянам України та резидентам країни передбачається право жити, працювати, отримувати медичну допомогу, житло та освіту негайно на строк до одного року, без необхідності проходити тривалі процедури надання притулку.

Якщо конфлікт триватиме довго або біженці не зможуть безпечно повернутися, цей статус може бути продовжений ще на два роки.

Війна в Україні - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти