Мораторій на підвищення комуналки до кінця воєнного стану: Шмигаль розповів про нові закони

10 травня 2022, 21:35
Як повідомляє керівник українського Кабінету міністрів Денис Шмигаль, уряд вже найближчим часом подасть до Верховної Ради відповідні законопроєкти.
Тариф
Мораторій введуть на підвищення комуналки до кінця воєнного стану, каже Кабмін / УНІАН

В Україні, де раніше тарифи на газ для населення "заморозили" до 30 вересня 2022 року, планують ввести мораторій на підвищення тарифів на інші комунальні послуги аж до кінця воєнного стану і на півроку після його завершення. Про це написав у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомляє керівник Кабміну, уряд подасть до Верховної Ради відповідні законопроекти. За його словами, тарифи на газ і його розподіл, на тепло і гарячу воду не зростатимуть.

"У ці складні дні будь-яке підвищення тарифів точно не актуальне", - підсумував Шмигаль.

читайте такожМіністр енергетики пояснив, що буде з тарифами на електроенергію

Нагадаємо, раніше український президент Володимир Зеленський провів робочу зустріч з чиновниками з економічного блоку і обговорював з ними чисто прагматичні питання, які виникли з моменту старту повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого.

За словами керівника країни, щонайменше в найближчі півроку будуть діяти нинішні тарифи на електроенергію - 1,44 гривні за кіловат для домогосподарств, які споживають менше 250 кіловат на місяць (зараз таких в Україні близько 80 відсотків)

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти