В Україні офіційно заборонили ОПЗЖ: майно партії кума Путіна передали державі

20 червня 2022, 13:31
Партія Віктора Медведчука стала 11 проросійською політичною силою, забороненою на території України в судовому порядку.
ОПЗЖ Медведчук Путін
Політичну силу Медведчука 20 червня заборонили на території України / Колаж пресслужба ОПЗЖ, СБУ, УНІАН

Львівський апеляційний адміністративний суд ухвалив клопотання Міністерства юстиції та заборонив в Україні діяльність проросійської політичної сили Опозиційна платформа - За життя. Майно партії, згідно з рішенням суду, передається державі. Рішення може бути оскаржено у Верховному суді протягом 20 днів.

Як повідомляє громадянський рух Чесно в Facebook, Львівський апеляційний адміністративний суд (Восьмий апеляційний адміністративний суд) у понеділок, 20 червня, задовольнив клопотання Мін'юсту і заборонив діяльність партії Віктора Медведчука ОПЗЖ на території України.

В Україні офіційно заборонили ОПЗЖ: майно партії кума Путіна передали державі

читайте такожВіктора Медведчука затримали: Зеленський показав фотоЗа рішенням суду майно партії передається державі. Вердикт можна оскаржити у Верховному суді протягом 20 днів.

ОПЗЖ стала 11 політичною партією, діяльність яких заборонено українським судом. Однак це єдина з усіх заборонених політичних сил, яка значно представлена в місцевих радах.

Заборона діяльності ОПЗЖ в Україні

Президент Володимир Зеленський 20 березня повідомив, що на Раді національної безпеки і оборони було ухвалено рішення щодо призупинення на період воєнного стану низки політичних партій, пов'язаних з Росією. Під заборону потрапили ОПЗЖ, наші, Опозиційний блок та інші політичні сили.

14 квітня фракція Партії Опозиційна платформа - За життя припинила свою діяльність у Верховній Раді згідно з рішенням РНБО.

Пізніше нардепи від ОПЗЖ створили депутатську групу Платформа за життя і мир. Її очолив керівник самої партії і колишньої фракції Юрій Бойко.

3 травня Верховна Рада проголосувала за заборону проросійських партій на території України. Рішення підтримали 330 народних обранців. Серед них 17 нардепів, які потрапили до парламенту під брендом ОПЗЖ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти