В Україні почали виробляти безпілотники Bayraktar - Єрмак

25 грудня 2021, 10:01оновлено 25 грудня 2021, 16:01
У Києва "величезна програма військової допомоги від Заходу", заявив Єрмак.
Байрактар, Bayraktar, безпілотник, БПЛА
Єрмак заявив, що в Україні почали виробляти безпілотники Bayraktar / Reuters

В Україні запустили виробництво безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2, заявив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

В інтерв'ю виданню "Фокус" він зазначив, що уряд розширює співпрацю з Туреччиною, яка відправила до України перші Bayraktar TB2 в липні цього року.

"Зараз запущено їх виробництво вже в Україні. Коли кажуть, що це "турецькі" Bayraktar – так, ми їх отримали з Туреччини, але важливо вказати, що двигуни для цих безпілотників виробляються в нашій країні", - пояснив Єрмак.

За його словами, у Києва "величезна програма військової допомоги від Заходу". Зокрема, Великобританія бере участь у будівництві флоту.

"З цією країною ми реалізуємо проєкт розвитку наших військово-морських сил на 1,7 млрд фунтів стерлінгів. З Францією розмір загальних програм досягає 1,3 млрд євро", - розповів Єрмак.

Очільник Офісу президента також нагадав про отримання зі США ракет Javelin та іншої військової техніки.

"Американський президент сказав, що вони нададуть всю необхідну військову допомогу, щоб Україна могла відбити будь-яку атаку на її територію", - підкреслив він.

Нагадаємо, 1 листопада надзвичайний і повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що в Україні планують налагодити повномасштабне виробництво безпілотних літальних апаратів Bayraktar, яке може початися вже найближчим часом.

У перших числах грудня видання Bloomberg з посиланням на джерела в уряді Туреччини і керівництві виробника зброї Baykar повідомило, що Україна отримає щонайменше 24 безпілотних літальних апарати. Їх транспортують в країну найближчим часом.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти