Ударні безпілотники Bayraktar робитимуть в Україні - посол

1 листопада 2021, 11:15оновлено 1 листопада 2021, 16:40
Виробничі потужності, на яких виробляють безпілотники в Туреччині, вже заповнені.
Байрактар
Вже ведуться роботи для того, щоб виділити відповідну земельну ділянку / Арміяінформ

В Україні планують налагодити повномасштабне виробництво безпілотних літальних апаратів Bayraktar, яке може початися вже найближчим часом. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар.

Виробничі потужності, на яких виробляють Bayraktar в Туреччині, вже заповнені, тому турецька сторона зацікавлена у відкритті нового заводу з виробництва безпілотників, розповів дипломат у коментарі "Радіо Свобода"

Боднар заявив, що незабаром в Україні з'явиться центр розвитку та ремонту безпілотників Bayraktar, а також навчальний центр, створення якого передбачено меморандумом, підписаним між компанією-виробником турецьких безпілотників та Міністерством оборони України.

відео дня

"Це питання, мабуть, місяців, а не років. І вже роботи ведуться для того, щоб виділити відповідну земельну ділянку, щоб розпочати Предметні роботи зі спорудження цього центру зберігання та ремонту. І так само паралельним треком йдуть роботи зі створення виробничих потужностей і виробництва Bayraktar в Україні. Я не скажу конкретних часових рамок, щоб не створювати помилкове враження для наших глядачів або слухачів, але насправді роботи йдуть досить швидкими темпами і це точно не роки, а місяці",- підкреслив Боднар.

Безпілотники Bayraktar на Донбасі

26 жовтня бойовики кілька разів обстріляли позиції ООС в районі Гранітного Донецької області, а також сам населений пункт. У відповідь ЗСУ підняли БПЛА Bayraktarі ракетою знищили одну з гаубиць окупантів.

За словами президента Володимира Зеленського, що ЗСУ продовжуватимуть застосовувати безпілотники проти проросійських бойовиків на території тимчасово окупованого Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти