У ТЦК на Буковині побили затриманого на очах у поліції: почалася перевірка

9 жовтня 2023, 15:48
Поліцейські не втручалися в протиправні дії, а тільки посміхалися, спостерігаючи за побиттям затриманого.
ТЦК
У ТЦК Чернівецької області побили затриманого / Колаж : Главред, Фото: УНІАН, скріншот

У Мережі опублікували відео, як у Територіальному центрі комплектування Чернівецької області на очах у поліцейських побили затриманого.

Подія трапилася ще у липні 2022 року, проте правоохоронці долучили відео до провадження та проводять відповідну перевірку, розповіли у Чернівецькому обласному ТЦК.

Зазначимо, що на оприлюдненому відео зафіксовано події від 30 липня 2022 року. Судячи з даних камер спостереження, подія відбувалася близько 3:30 ночі.

При цьому затриманого чоловіка в наручниках завели в прохідну ТЦК і побили біля пункту "Черговий". Звернемо увагу, що в приміщенні також перебував чоловік у цивільному, який головою вдарив затриманого.

На відео також присутні люди у військовій формі, ймовірно працівники ТЦК. Один з них також брав участь у побитті затриманого.

Крім того, поруч знаходилися двоє співробітників поліції, які спостерігали за тим, що відбувається. Поліцейські не втручалися в протиправні дії, а тільки посміхалися, спостерігаючи за побиттям затриманого.

Водночас після побиття черговий протягнув затриманому документи для підпису. Однак чоловік почав щось намагатися пояснити, але у відповідь його знову почали бити.

В кінці відео побитий затриманий підписав документи, які йому дали його мучителі, після чого його вивели з приміщення.

Подробиці побиття чоловіка в Чернівецькому обласному ТЦК

Як уточнює Суспільне, у Чернівцях невідомий нібито викликав поліцію у комендантську годину через нібито знущання над твариною. Коли виклик не підтвердився, чоловікові, який жив за адресою виклику, сказали взяти документи і проїхати з патрульними — куди саме, не повідомили.

Анонімне джерело стверджує, що патрульні привезли чоловіка до Чернівецького міського центру комплектування. Там були троє працівників центру і сторонні люди. У присутності патрульних вони, за словами джерела, здійснювали фізичне і психологічне насильство над чоловіком, щоб він підписав повістку.

Дивіться відео - у ТЦК Чернівецької області побили затриманого:

Увага! Кадри містять сцени насильства і жорстокості.

Що кажуть в обласному ТЦК

У Чернівецькому обласному ТЦК підтвердили, що подія сталася 31 липня минулого року. За їхніми даними, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

"Щодо відео, яке поширюються в соціальних мережах. Подія сталася 31.07.2022. За даним фактом відкрито кримінальне провадження, проте повідомлень про нього до Чернівецького обласного ТЦК та СП не надходило", - зазначили в обласному ТЦК.

Уточнюється, що у зв'язку з опублікуванням відео та наявністю кримінального провадження зараз проводиться службова перевірка з метою встановлення обставин події.

"Керівництво Чернівецького обласного ТЦК та СП категорично засуджує будь - які прояви порушення чинного законодавства України", - додали у Чернівецькому обласному військкоматі.

Раніше в Мережі опублікували кадри з нібито побиттям мобілізованих. Відео нібито побиття мобілізованих у Тернополі зараз перевіряють. Його достовірність ще не встановлена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мережу шокувала історія, коли співробітники ТЦК намагалися змусити чоловіків "добровільно" пройти військово-лікарську комісію, щоб надалі їх мобілізувати. Чоловіки не погоджувалися на це, після чого їх силою тримали в приміщенні військкомату. Одного чоловіка утримували 10 днів, а іншого - 7.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти