У Раді розповіли, що хочуть зробити з "обмежено придатними" до служби в ЗСУ

24 березня 2024, 09:29
Повторне проходження ВЛК, як заявив народний депутат Федір Веніславський, дасть можливість прибрати корупційні ризики
Мобілізація, Рада
Після повторної комісії люди, яких раніше визнали обмежено придатними, можуть скерувати до бойових частин, сказав нардеп Веніславсікй / Колаж: Главред, фото: Главред, УНІАН

Повторне проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) для обмежено придатних громадян, як вважають нардепи, дасть змогу прибрати корупційні ризики і визначити реальну придатність громадян до військової служби. Про це в ефірі телемарафону заявив народний депутат Федір Веніславський.

За його словами, після повторної комісії люди, яких раніше визнали обмежено придатними, можуть направити до бойових частин.

Веніславський звернув увагу і на те, що вищевказану норму чоловіки часто використовували для перетину кордону. На його думку, повторне проходження ВЛК дасть змогу прибрати корупційні ризики.

відео дня

"Вони можуть бути мобілізованими, якщо будуть визнані придатними, і тим самим поповнити, ті вакантні місця в бойових бригадах", - заявив Веніславський.

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії віком від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони та безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

Мобілізація в Україні: що відомо

Нагадаємо, що в Раді озвучили деталі законопроєкту про мобілізацію. Як розповіли в комітеті Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки, йдеться про обмеження кількості опікунів для людей з інвалідністю. Народні обранці зараз шукають прийнятну формулу.

У Кабміні розкрили плани Києва щодо мобілізації 500 тисяч українців. Україні для продовження боротьби з агресором Росією потрібні артилерійські снаряди, а також ракети великої та малої дальності, сказав Денис Шмигаль.

Боєць ЗСУ емоційно висловився про мобілізацію та необхідність молодих бійців. Військовий зауважив, що саме залучення молодих людей зумовили успіх "Азова" у 2014 році. На думку Жоріна, треба якомога більше залучати до війни молодь.

Інші матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти