Мобілізація 500 тисяч українців і допомога від США: у Кабміні розкрили плани Києва

20 березня 2024, 19:40
Україні для продовження боротьби з агресором Росією потрібні артилерійські снаряди, а також ракети великої та малої дальності, сказав Денис Шмигаль.
Мобілізація в Україні, Конгрес
Україні поки що не потрібно мобілізовувати півмільйона громадян, Київ чекає на допомогу від США - Шмигаль / Колаж: Главред, фото: Главред, Вікіпедія

Україні немає потреби в мобілізації 500 тисяч осіб, тому що на фронті проводяться ротації, а до країни надходять озброєння. Вирішальне значення має військова допомога США в розмірі понад 60 мільярдів доларів. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомляє Bloomberg, у середу, 20 березня, він розповів про те, що вирішальне значення для реалізації планів Києва у відбитті російської військової агресії має військова допомога від США.

"Ми продовжимо боротьбу, якщо в нас буде підтримка з боку наших партнерів щодо артилерійських снарядів, щодо ракет великої та середньої дальності", - зазначив Шмигаль.

відео дня
Мобілізація 500 тисяч українців і допомога від США: у Кабміні розкрили плани Києва
Коротко про ATACMS / Инфографіка: Главред

Коли Україна отримає військову допомогу від США

За словами прем'єра, Київ веде "активний діалог" із представниками Конгресу як від Демократичної, так і Республіканської партій. Позитивні новини щодо надання допомоги очікуються "цього або максимум наступного місяця".

Призупинення військової допомоги США для України - історія питання

6 грудня 2023 року законопроєкт, який був поданий президентом США Джо Байденом, і включав допомогу Україні, не пройшов процедурного голосування у Сенаті США.

Республіканці у Палаті представників відмовилися голосувати, вимагаючи спочатку розглянути запропоновані ними заходи щодо захисту кордону з Мексикою та зміни до міграційного законодавства. Це призвело до зупинки підтримки України Сполученими Штатами Америки.

Законопрект Джо Байдена передбачає передбачає понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні, 14 мільярдів доларів Ізраїлю та 4,83 мільярда доларів на підтримку партнерів у Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань, для стримування агресії з боку Китаю.

Військова допомога Україні від США

Конгрес досі не затвердив фінансування військової допомоги Україні в розмірі понад 60 мільярдів доларів. Ініціативу блокують республіканці в Палаті представників. Раніше Сенат уже проголосував за підтримку Києва. У The Washington Post написали, що Вашингтон демонструє "політичну дисфункцію" і рішення про допомогу може бути надто пізно. Україна в такій ситуації до літа може зазнати великих втрат.

Сенатор США від Республіканської партії Ліндсі Грем заявив, що ідея щодо надання Україні військової допомоги в кредит може бути підтримана Палатою представників найближчими днями. Сенатор поінформував про ініціативу президента Володимира Зеленського.

Розгляд військової допомоги Україні від США буде відкладено, написали журналісти The Hill. Очікується, що Палата представників не розгляне ініціативу щонайменше до 9 квітня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти