В одному з регіонів України вже розсилають повістки поштою: у ТЦК прокоментували

13 серпня 2024, 18:33
262
Якщо військовозобов’язаний не отримав надіслану поштою повістку, вона вважається врученою. Також не вдасться уникнути мобілізації, постійно сплачуючи штраф.
В одному з регіонів України вже розсилають повістки поштою: у ТЦК прокоментували
В одному з регіонів України вже розсилають повістки поштою/ колаж: Главред, фото: УП, УНІАН

У Волинській області уже почали надсилати військовозобов’язаним повістки поштою.

Їх відправляють рекомендованим листом на адресу, яка була вказана у ТЦК або за останнім місцем реєстрації. Про це повідомила пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук у коментарі VSN.

"Так, резервістам і військовозобов'язаним надсилаються повістки на оновлення військово-облікових даних поштою рекомендованим листом на адресу, яку вказала особа у територіальному центрі або ж за останнім місцем реєстрації", – розповіла вона.

відео дня

Кравчук пояснила, що належним підтвердженням оповіщення про виклик до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) є:

  • підтверджуючий документ від поштового оператора про день отримання військовозобов’язаним рекомендованого листа;
  • день проставлення відмітки про відмову отримати лист чи про те, що людина була відсутня за адресою зареєстрованого чи фактичного місця проживання, якщо в ТЦК не було повідомлено іншу адресу проживання.

У той же час пресофіцерка Волинського ТЦК та СП нагадала, що повістка буде вважатися належним чином врученою, навіть якщо адресат з якихось причин не зміг її отримати. Також вона наголосила, що військовозобов’язаний буде нести адміністративну відповідальність, якщо не з’явиться у ТЦК в день, зазначений у повістці.

"Також доповню, що уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за порушення правил військового обліку або за неявку за повісткою, не вдасться", – наголосила Кравчук.

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії віком від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони і безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

В одному з регіонів України вже розсилають повістки поштою: у ТЦК прокоментували
Що відомо про закон про мобілізацію/ інфографіка: Главред

Мобілізація в Україні – останні новини

Раніше у ВР сказали, чи буде знижений призовний вік і чи підуть 18-річні воювати. Союзники України вважають, що вік 18-25 найбільш оптимальний та ефективний для того, щоб громадяни могли активно воювати, розповів Веніславський.

Також раніше нардеп розповів, коли чекати штрафів за неоновлення даних в ТЦК. Військовозобов'язані повинні були оновити свої дані в ТЦК до 16 липня, а штрафи отримают ті, хто цього не зробив.

Нагадаємо, стало відомо, коди можуть бути електронні направлення на ВЛК через Резерв+. Найімовірніше, в направленні буде QR-код, за яким лікарі ВЛК зможуть ідентифікувати людину, каже Черногоренко.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти