У МОЗ розповіли, що зроблять у боротьбі з пандемією COVID-19

14 вересня 2020, 08:59оновлено 14 вересня 2020, 21:00
875
За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в боротьбі з пандемією китайського коронавірусу буде застосовуватися широкий спектр заходів.
Ляшко
Віктор Ляшко / УНІАН

Головний санітарний лікар України та заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко (який нещодавно розповів про розробку в Україні тесту одночасно на захворювання і COVID-19, і на грип) заявив - в країні на цю мить наявний дефіцит лікарів-епідеміологів.

Про це чиновник повідомив в ефірі телеканалу 112 Україна.

За словами Ляшка, у зв'язку зі ситуацією в країні буде сформовано державне замовлення на освіту фахівців даного профілю, а також відновлена робота медико-профілактичних факультетів.

"Є проблема - ліквідували медико-профілактичні факультети. Зараз тільки починаємо відновлювати їх. Цього року ми будемо формувати державне замовлення на епідеміологів, на лікарів-гігієністів для того, щоб відновилися медико-профілактичні факультети", - заявив він.

Як стверджує чиновник, все ж в Україні збереглася "школа, яка вчила" лікарів-епідеміологів.

"Тому можна починати процес. Я думаю, що ми будемо випускати якісних фахівців. Водночас ми не тільки залишаємося в тій школі, а й вносимо нове — заснували магістрів громадського здоров'я, де розширюємо спектр послуг, які будуть надалі реалізовувати лікарі", — підсумував головний санітарний лікар.

читайте такожКарантин не допоможе: Ляшко заговорив про надзвичайний стан через COVID-19

Дивитися з 22:10

Нагадаємо, раніше "Главред" повідомляв:

  • Головний санітарний лікар, заступник Міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив про те, що завдяки введенню в Україні жорстких карантинних обмежень було врятовано багато життів.
  • В Україні з початку пандемії лабораторно підтверджено 154 335 випадків COVID-19.
  • Всього в Україні видужали 68 893 осіб, зареєстровано 3178 летальних випадків.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти