У Криму зухвало відповіли на заяву Байдена щодо визнання півострова

27 лютого 2021, 09:05оновлено 28 лютого 2021, 07:41
Напередодні президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії. На півострові заявили, що він поквапився.
Кримський міст
У Криму зухвало відповіли на заяву Байдена щодо визнання півострова / Reuters

Глава Білого дому Джо Байден поквапився із запевненнями в тому, що США ніколи не визнають Крим частиною Росії, заявив так званий очільник робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві республіки при президентові Росії Олександр Молохов.

"Коли новий американський президент стверджує, що США ніколи не визнають Крим російським, хочеться вигукнути: не варто поспішати з подібними оцінками і твердженнями. Ніколи не говори ніколи, інакше потім доведеться червоніти та вибачатися за свої слова", - сказав він РИА Новости.

Зазначимо, напередодні президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії. Штати продовжують працювати над тим, щоб притягнути РФ до відповідальності за її зловживання й агресію щодо Києва. США шанують мужність учасників Революції 2014 року та вірять у прагнення України до мирного і демократичного майбутнього.

За словами глави американської держави, США в День опору Кримській окупації продовжують підтримувати Київ і підтверджують істину, згідно з якою Крим належить Україні.

День опору Кримській окупації

Україна 26 лютого відзначає День опору окупації Криму. Цього дня у 2014 році на півострові перед будівлею місцевої Верховної Ради відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності та суверенітету української держави. В акції взяли участь майже 12 тисяч кримських татар і проукраїнські активісти. Їм протистояли російські громадяни та проросійські активісти.

У 2020 році президент України Володимир Зеленський підписав указ про те, що День опору окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя став державним святом.

Заява Байдена про Крим - про що ще повідомляв Главред:

  • 26 лютого президент Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за підтримку України і невизнання російської анексії Криму. Він запевнив, що українці високо цінують підтримку американської держави
  • "Вдячний Джо Байдену за сильний меседж: Крим - це Україна! Ось для чого потрібне справжнє стратегічне партнерство. Українці високо цінують підтримку США: від територіальної цілісності до зміцнення обороноздатності та проведення реформ. Разом ми стоїмо, роздільно - падаємо", - сказав Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти