У Києві - вибухи, РФ атакувала балістикою: понад 50 людей постраждали, є руйнування

13 грудня 2023, 06:37оновлено 13 грудня 2023, 13:21
Приблизно о третій годині ночі ворог здійснив пуски ракет, найімовірніше, з північно-східного напрямку. Зафіксовано близько десятка випадків падіння уламків.
У Києві - вибухи, РФ атакувала балістикою: понад 50 людей постраждали, є руйнування
​ Внаслідок ракетного удару сталося падіння уламків у різних районах Києва / Колаж: Главред, фото: ДСНС, t.me/VA_Kyiv

У ніч на 13 грудня в Києві прогриміла серія вибухів-країна-агресор РФ атакувала столицю України ракетами. Всі цілі було збито. Однак через падіння уламків російських ракет є руйнування. На щастя, обійшлося без жертв.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що приблизно о третій годині ночі ворог здійснив пуски ракет, найімовірніше, з північно-східного напрямку. За попередніми даними, застосовувалося балістичне озброєння. В результаті роботи ППО зафіксовано близько десятка випадків падіння уламків.

Попко розповів про наслідки нічної атаки окупантів у різних районах міста.

відео дня

Голосіївський район: падіння уламків на проїжджу частину дороги без подальшого загоряння.

Дарницький район:загоряння приватного будинку на площі 400 кв. м.

Деснянський район: загоряння на сьомому поверсі 9-поверхового житлового будинку і 8 авто у дворі будинку: проведена евакуація жителів. Врятовано 17 осіб, зокрема 7 дітей. На місці працює Червоний Хрест, залучено автобус Київпастрансу для обігріву людей, надається допомога психологічною службою. Постраждалим надано медичну допомогу.

"Ще на двох інших локаціях району, на відкритій території були виявлені палаючі уламки ракет", - додав Попко.

Дніпровський район: вибуховою хвилею вибило вікна у двох житлових будинках.- загоряння приватного житлового будинку на площі 2 кв. м.

Крім того, зафіксовано падіння уламків ракети ще на три приватних житлових будинки без загоряння. Відбулося часткове руйнування будівель і допоміжних будівель.

Уламки ракети впали і на проїжджу частину, пошкоджена водопровідна мережа – аварійні бригади працюють на місці.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що "ракета впала на територію однієї з лікарень столиці".

"У кількох корпусах закладу повилітали вікна. Одна людина постраждала. Поліція прибула на місце, оглядають воронку на території медустанови", - написав Кличко.

За його словами, всього в Дніпровському районі в результаті ворожої атаки постраждали 45 осіб. 18 з них госпіталізували, зокрема 2 дітей. 27 отримали допомогу медиків на місці, серед них - троє дітей.

Глава КМВА Попко повідомив, що інформації про загиблих немає. Станом на 06:00 зафіксований 51 потерпілий, зокрема 6 дітей. Найстаршій постраждалій 80 років, наймолодшій – 5 років. Всім надана медична допомога.

Оновлені дані щодо ракетного удару 13 грудня

У Дніпровському районі внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено фасад багатоповерхівки, сталося загоряння балкона на 6 поверсі. На момент прибуття пожежних підрозділів у дворі будинку палало 8 автівок, повідомили в МВС України.

Загалом було врятовано 17 осіб, з яких 5 людей, які не могли самостійно пересуватися, та 7 дітей. На безпечну відстань евакуйовано 25 осіб.

Також пошкоджень зазнала будівля садочку. Понівечено фасад будівлі, вибиті вікна. Всередині перебував охоронець. Наразі його життю нічого не загрожує.

За інформацією поліції, постраждало 34 особи. 15 - госпіталізовано. Попередні діагнози: колото-різані рани та гостра реакція на стрес.

На місці події працює психологічна служба ДСНС, також рятувальники розгорнули пересувні Пункти незламності.

Поліція взяла під охорону пошкоджену багатоповерхівку, зокрема для збереження майна евакуйованих громадян.

За іншою адресою у цьому ж районі виникла пожежа у приватному житловому будинку, на площі 2 кв. м.

У Дарницькому районі внаслідок ворожого обстрілу сталося загоряння житлового будинку на площі 400 кв. м. Пожежу ліквідовано.

Ще за двома адресами в Деснянському районі було виявлено падіння уламків на відкритій території.

Зафіксовано падіння уламків і в інших районах столиці. Підрозділи ДСНС не залучались, жертв та постраждалих немає.

Що кажуть у Повітряних силах

Сьогодні о третій годині ночі окупанти випустили 10 ракет по Києву.

"Всі десять цілей, що летіли в напрямку міста Київ по балістичній траєкторії, збиті зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил", - йдеться в повідомленні Повітряних сил.

Тип ракет може бути встановлений лише після вивчення уламків відповідними службами.

У Києві - вибухи, РФ атакувала балістикою: понад 50 людей постраждали, є руйнування
Знищено 10 балістичних ракет / t.me/kpszsu

Ракетні удари Рф по Києву

Рано вранці 11 грудня в Києві пролунали близько 10 вибухів, була оголошена повітряна тривога. Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що російські окупанти спробували завдати по Києву ракетного удару за таким же сценарієм, як і місяць тому - по столиці була випущена балістика.

В результаті роботи ППО сталося падіння уламків в Дарницькому районі. Є постраждалі.

8 грудня російські окупанти запустили по Україні ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Вони кілька разів змінювали курс. У Київській області працювали сили ППО.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти