Окупанти вкрали відому баржу, яка доставляла кавуни з Херсона до Києва

1 серпня 2022, 22:33
В акваторії Дніпра помічена діяльність російських військових. Вони викрали 2 судна на Нібулоні.
баржа, Херсон, кавун
Окупанти вкрали баржу в Херсоні / t.me/kherson_non_fake

Під час війни в Україні російські окупанти не гребують нічим - цього разу їм спало на думку вкрасти у Херсоні баржу, на якій щороку возили до столиці солодкі та соковиті кавуни. Зараз баржу переганяють у бік Антонівського мосту, пишуть у Telegram місцеві жителі.

"В акваторії Дніпра помічена діяльність російських військових. Вони викрали 2 судна на Нібулоні (суховантаж або баржа) і транспортують їх буксирами в напрямку Херсона", - йдеться в повідомленні

Також у коментарі до посту люди пишуть, що баржа, яку вкрали окупанти - та сама, на якій на початку серпня з Херсонської області відправляли кавуни до Києва.

відео дня

Кому належить баржа

Відомо, що вкрадена ворогами баржа належить компанії Нібулон, засновника якої Олексія Вадатурського окупанти вбили зовсім нещодавно ракетами.

Відправка кавунів баржею з Херсонської області до Києва стала останніми роками добро традицією. І ця баржа стала негласним символом Херсона.

Дивіться онлайн новини Херсона

Ситуація в Херсонській області

Армія України продовжує військову операцію в Херсонській області. Воїни 26 липня завдали артилерійські удари по Антонівському мосту в окупованому Херсоні. Естакада більше не придатна для експлуатації.

В оперативному командуванні Південь 30 липня повідомили, що ЗСУ вдарили і по Антонівському залізничному мосту. Шляхопровід також пошкоджений, комунікація по ньому неможлива.

У розвідці Великобританії відзначали, що контрнаступ ЗСУ на Херсонському напрямку вже в самому розпалі. Працює артилерія українських військ, наносяться удари по стратегічно важливих об'єктах і ворожих позиціях. Згідно з даними фахівців, Херсон вже майже відрізаний від інших окупованих територій.

Журналісти CNN відзначили, що Росія, схоже, вирішила зосередитися на утриманні окупованого Херсона, який важливий для Москви з точки зору подачі води в захоплений Крим. Окупанти як і раніше контролюють великі території на північний схід від міста і можуть поповнювати свої сили на західному березі за допомогою понтонних переправ і поромів через Дніпро. Однак ЗСУ б'ють по стратегічній логістиці, командним пунктам і складам ворога. Українські війська мають намір переломити ситуацію, застосовуючи РСЗВ HIMARS.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти