Піде за рік, максимум - два: Ейдман назвав умову відсторонення Путіна від влади

23 вересня 2022, 14:30
Після відходу Путіна від влади ситуація в РФ сильно зміниться, тому що поразка у війні і відхід автократа завжди вели до глобальних змін.
Ейдман, Путін, ЗСУ
Путін може відійти від влади в РФ протягом року - Ігор Ейдман / Колаж Reuters, УНІАН, особистий архів Ігоря Ейдмана

Путін може піти з поста президента Російської Федерації протягом наступного року. Таку думку в інтерв'ю Главреду озвучив російський соціолог і публіцист Ігор Ейдман.

"Росія програє цю війну остаточно, а Путін піде протягом року. Я оцінюю ймовірність такого сценарію в 60-70%. Ще відсотків 20-30 на те, що це відбудеться протягом двох років. І не більше 10%, що це затягнеться на довше", - вважає Ейдман.

За його словами, ймовірність відсторонення Путіна від влади багато в чому буде залежати від випадковості.

"Вся російська еліта ремствує, але чи знайдуться там сміливі люди, та ще й пощастить їм, щоб спробувати усунути Путіна від влади або фізично знищити, я сказати не можу. Цього не знає ніхто. Але в будь-якому випадку у Путіна немає майбутнього. Я не думаю, що він протримається більше року, максимум - двох. Його режим абсолютно приречений, а його самого напевно оголосять божевільним – все до цього йде", - переконаний Ейдман.

Експерт також додав, що російські еліти надалі намагатимуться відхреститися від дій Путіна в Україні.

При цьому, на його думку, після відходу Путіна від влади, ситуація в Росії сильно зміниться, тому як в російській історії поразка у війні і відхід автократа завжди вели до глобальних змін - до реформ і якоїсь відлиги.

"Хто б не прийшов до влади, він абсолютно точно буде намагатися домовитися з Україною, із Заходом про те, щоб припинити цю конфронтацію, яка руйнівна для Росії в усіх відношеннях. Тому будь-хто буде намагатися домовитися про те, щоб піти на поступки", - говорить Ейдман.

Як повідомляв Главред, російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін спрогнозував подальшу долю президента РФ Володимира Путіна. Зокрема, зміг би російський диктатор відійти від влади і залишитися живим.

Також раніше за інформацією видання The Washington Post зазначалося, що секретар Радбезу Росії Микола Патрушев може прагнути зайняти місце президента Володимира Путіна. Він набуває все більшого впливу, і саме його ідеї можуть лежати в основі рішень, прийнятих нинішнім господарем Кремля.

Транзит влади в Росії - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти