"Влаштувати новий Перл-Харбор": український експерт закликав розібратися з флотом РФ

22 грудня 2020, 09:47оновлено 22 грудня 2020, 20:47
На думку експерта, офіційний Київ повинен відійти від стратегії оборони.
Росія, Лиман, Чорноморський флот
Український експерт закликав розібратися з флотом РФ / Reuters

Українська влада найближчим часом зобов'язана зайнятися розробкою стратегії військового звільнення захопленого РФ Криму й окремих районів Донбасу.

Про це в ефірі телеканалу Прямий сказав український політичний та економічний експерт Зіновій Свереда. За його словами, офіційний Київ повинен якнайшвидше "відійти від стратегії оборони та заглядання в очі партнерам".

Крім того, Свереда вважає, що Великобританія і США почнуть ставитися до України як до партнера, якщо вона облаштує власну армію і створить "космічні війська".

Експерт вважає, що чинний Нормандський формат переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі не результативний, а позиції Німеччини й Франції часто мають вкрай неоднозначний характер. Виходячи з цього, Свереда закликав Київ запросити США і Великобританію брати участь у діалогах щодо ситуації на південному сході України.

Однак на сказаному експерт не зупинився і заявив, що Україні необхідно "влаштувати новий Перл-Харбор [тотальний розгром, який здійснили на Гаваях японські збройні сили американському Тихоокеанському флоту в грудні 1941 року ‒ Главред]" російському Чорноморському флоту.

читайте також​Головнокомандувач ЗСУ вказав на проблему з ракетами Нептун для армії

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • Військовий експерт Михайло Жирохов заявив про те, що українська крилата протикорабельна ракета моделі Р-360 комплексу Нептун спокійно може вражати російські кораблі, які базуються в порту Новоросійська.
  • Мало того, експерт переконаний - ракета Нептун відкриває перед українською армією можливість ураження цілей навколо окупованого РФ Криму,

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти