Помер відомий український письменник Михайло Слабошпицький

30 травня 2021, 16:44оновлено 30 травня 2021, 17:27
На 75-му році життя помер публіцист і лауреат Шевченківської премії.
Михайло Слабошпицький
Помер Михайло Слабошпицький / соцмережі

У ніч на 30 травня помер геніальний український письменник, літературознавець і публіцист Михайло Федотович Слабошпицький. Про смерть генія повідомила його дружина Світлана Короненко в Facebook.

Твори Михайла Федотовича входять до шкільної програми ще з молодшої школи, а спадщина - безцінна. За словами дружини письменника, його не стало в ночі 30 травня. Йому було 74 роки.

"Сьогодні вночі помер Михайло Слабошпицький. Люблю. Плачу", - написала Світлана Короненко.

відео дня

Про причини смерті поки не повідомляється.

Зазначимо, що Михайло Слабошпицький спеціалізувався на документальній, публіцистичній, біографічній прозі та творах для дітей. Він був членом Національної Спілки письменників України.

Крім цього, Михайло Слабошпицький - лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (2005) за роман-біографію Поет з пекла. В останні роки життя Михайло Слабошпицький був також нагороджений літературною премією імені Євгена Плужника за книги Протирання дзеркала (2017) і Тіні в дзеркалі (2018).

Помер відомий український письменник Михайло Слабошпицький

У Михайла Слабошпицького двоє дітей: син Мирослав — український режисер, який зняв повнометражні фільми. Дочка Мирослава - відома журналістка.

Як раніше повідомляв Главред, померла відома актриса Тетяна Проценко у реанімації в лікарні у віці 53 роки після тривалої боротьби з раком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти