Укрзалізниця підписала контракт на добудову Дарницького мосту за програмою Зеленського

4 жовтня 2021, 17:28
Укрзалізниця підписала контракт на добудову Дарницького мосту за програмою Зеленського

Регіональна філія "Південно-Західна залізниця" Укрзалізниці підписала контракт вартістю 1,15 млрд грн на завершення будівництва Дарницького моста, що допоможе боротися із заторами у столиці. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Міст добудують за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Залізнично-автомобільний міст через Дніпро в Києві понад десять років перебуває у недобудованому стані. Йдеться про добудову автомобільних з’їздів на лівому березі Дніпра", - йдеться у повідомленні міністерства.

відео дня

Дарницький міст має 6 смуг для автотранспорту і розрахований на 35 тисяч автомобілів на добу. Його повноцінна робота дозволить виправити дисбаланс і перевантаження транспортом сусідніх мостів - Південного і Патона.

На з’їзді на Дніпровську набережну вже виконана значна частина робіт: зведено 16 опор з 21-ї, змонтована третина всіх металоконструкцій прогонових будов. Завершення мосту виконає компанія "Автострада".

"Успішна інфраструктурна історія Києва неможлива без подолання проблеми довгобудів. У столиці їх десятки. Починаючи від Подільсько-Воскресенського та Дарницького мостів до численних ЖК, шкіл, лікарень і офісних будівель. Це все — заморожені інвестиції, цінність яких з кожним роком зменшується", - коментує міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він нагадав, що президентська програма "Велике будівництво" стартувала у 2020 році якраз із боротьби з довгобудами.

"На жаль, Київ, з дуже повільними темпами розвитку транспортної та соціальної інфраструктури, вибивається із загальнонаціональних трендів. Вірю, що завершення Дарницького мосту, Київської обхідної дороги та Kyiv City Express повернуть в столицю масштабні проєкти", - додав міністр.

Нагадаємо, за програмою президента Володимира Зеленського у 2020 році побудовано і оновлено 216 мостів, серед них – відновлено будівництво мостів у Запоріжжі. Цьогоріч планують будівництво і оновлення 245 мостів, у тому числі початок зведення нового мосту в Кременчуці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти