Укравтодор повертає дорожні знаки і штрафи за порушення вагових норм

26 травня 2022, 11:24
Укравтодор повертає дорожні знаки і штрафи за порушення вагових норм

Спеціалісти Укравтодору відразу після звільнення від загарбників деяких областей почали розчищати дороги та зводити тимчасові переправи, що дало змогу водіям вчасно доставляти першочергові гуманітарні вантажі.

Про це в рамках круглого столу "Безпека на транспорті в умовах воєнного стану" розповів Олег Федоренко, начальник управління експлуатаційного утримання та безпеки автомобільних доріг Укравтодору.

"Водіям тепер менше доводиться стояти у заторах, знизилося їхнє нервове напруження, що також позитивно вплинуло на безпеку руху", – додає він.

відео дня

Також відновили роботу комплексів автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових норм. Перший тиждень вони працювали лише в тестовому режимі, а з 23 травня порушники обмежень почали отримувати штрафи згідно чинного законодавства.

"Перевантажений транспортний засіб, як відомо, є некерованим, його гальмівна система добре не працює, тому ризик спричинити ДТП збільшується", – пояснив Федоренко.

Паралельно для безпеки руху дорожники почали заново встановлювати дорожні знаки та поновлювати розмітку на дорогах.

"Цьогоріч через війну й обмежене фінансування заходи будуть проведені у меншому обсязі. На об’єктах будівництва, капітального ремонту, які заморожені, вживаємо заходів із належної організації руху", – додають у відомстві.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що завдяки допомозі міжнародних партнерів Україна зможе відбудувати зруйновану інфраструктуру за два роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти