Україна та Польща домовилися про відміну обмежень на транспортні перевезення – Мінінфраструктури

8 лютого 2022, 12:07оновлено 1 червня 2023, 16:40
Україна та Польща домовилися про відміну обмежень на транспортні перевезення – Мінінфраструктури

Тривалу кризу у транзитних транспортних перевезеннях між Україною та Польщею успішно вирішено - польська сторона найближчим часом надасть письмове підтвердження суттєвого збільшення кількості дозволів для українських автомобільних перевізників, а Україна, у свою чергу, з 10 лютого зніме обмеження на транзит вантажів залізницею до Польщі.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков за підсумками зустрічі із міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком.

До останнього часу замість 200 000 дозволів, обумовлених Угодою про Асоціацію України та ЄС, Польща протягом кількох років видавала лише 160 000 дозволів, що завдавало серйозних збитків економіці України.

відео дня

Крім врегулювання питання з дозволами, Україна та Польща домовилися також про спільну реалізацію великої кількості інфраструктурних проєктів, багато з яких увійдуть до програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Зокрема, вирішено збудувати євроколію між Варшавою та Україною для запуску швидкісного залізничного сполучення. Час у дорозі між двома столицями після реалізації проєкту становитиме менше 4-х годин.

Також планується будівництво першої концесійної дороги Краківець – Львів – Броди – Рівне та масштабний ремонт дороги М-07 Київ – Ковель – Ягодин.

Крім цього, буде реконструйовано ділянку дороги Мальховіце – Ніжанковичі, яка відіграє важливу роль для сполучення з двома польськими регіонами.

Також у межах "Великого будівництва" продовжиться модернізація міжнародних автомобільних пунктів пропуску, зокрема ключового КПП у Ягодині.

Кубраков ще раз нагадав, що Україна веде активну роботу щодо включення українських маршрутів до карт транс'європейського транспортного простору TEN-T. Серед них: дорога Н-01 Київ – Знам'янка, залізничні ділянки Коростень – Житомир – Бердичів та Стрий – Івано-Франківськ через Долину, а також річки Дніпро та Південний Буг.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що з початку реалізації президентської інфраструктурної програми було відремонтовано вже 14 000 км основних доріг. При цьому велика увага приділяється відновленню доріг до міжнародних пунктів пропуску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти