Загроза захоплення кількох міст на Харківщині: РФ пішла на новий штурм

9 січня 2024, 14:14
Вже понад 20 населених пунктів Харківщини перебувають під вогнем РФ, розповів Олег Синєгубов.
ЗСУ, війська РФ
РФ відновила штурмові дії на сході / Колаж: Главред, фото: 241-ша ОБрТрО, Міноборони РФ

Фіксується посилення обстрілів населених пунктів російськими окупантами в Харківської області.

Вже понад 20 населених пунктів перебувають під вогнем РФ, розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі інформаційного телемарафону.

Він уточнив, що під вогнем окупантів РФ, зокрема, знаходиться Вовчанський напрямок.

відео дня

"Ворог знищує цивільну нашу інфраструктуру. Ніякого відношення до наших військових немає. Це наші будинки культури, навчальні заклади і т.д. це і Куп'янський напрямок, звичайно. Наприклад, населений пункт Дворічна має 70% повністю зруйнованої інфраструктури. Там залишаються проживати близько 100 осіб. І Ізюмський напрямок. За останню добу зруйновано кілька десятків житлових будинків", - сказав Синєгубов.

За словами голови Харківської ОВА, російські окупанти відновили штурмові дії на Куп'янському напрямку, але успіху не мають.

"Однак, сьогодні штурмові дії вже поновилися. І вранці наші воїни вже відбивали спроби ворога захопити певні території населеного пункту Синьківка. Зараз успіху у них немає. Ці штурмові атаки йдуть хвилями, абсолютно у нас спрогнозовані. І наші ЗСУ до цього готові", - додав Синєгубов.

Раніше Олег Жданов розкрив найгірший сценарій для України в 2024 році. Допомога з боку США може надходити в Україну із затримкою, прогнозує Олег Жданов.

Експерт Михайло Жирохов вважає, що після "виборів" в Росії в березні 2024 окупанти розпочнуть нову наступальну операцію в Україні. За його словами, підготовка до наступу вже ведеться і деякі західні аналітики розповідають про плани Росії по захопленню Харкова, Дніпра і поділу України по річці Дніпро.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти