"Загроза для Харкова": окупанти, ймовірно, отримали нове завдання - Жмайло

20 жовтня 2024, 02:30
50
Окупанти хочуть максимально наблизитися до Оскола.
'Загроза для Харкова': окупанти, ймовірно, отримали нове завдання - Жмайло
Наступ РФ на фронті / колаж: Главред, фото: 199 навчальний центр Десантно-штурмових військ ЗС України, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Наступальні дії росіян на Куп'янському напрямку - це частина стратегії з окупації Донбасу, а не план із подальшого просування в Харківській області. Про це в інтерв'ю Главреду розповів виконавчий директор Українського центру безпеки та співробітництва Дмитро Жмайло.

"Домашнє завдання росіян - максимально наблизитися до Оскола. І вони будуть вдаватися до таких дій", - зазначив він.

За його словами, угруповання "Північ", яке відповідає за ліквідацію українського плацдарму на Курщині, також відповідальне за підтримку двох російських плацдармів на півночі Харківської області.

відео дня

"Угруповання накопичує сили і це, найімовірніше, свідчить про те, що є завдання відновити загрозу для міста Харкова", - додає Жмайло.

Він також наголосив, що темпи відновлення "Півночі" загальмувалися через знищення Силами оборони складів - левова частка цих боєприпасів призначалася саме для цього угруповання.

"І тому, думаю, що з активізацією росіян на Курщині паралельно відновиться тиск на півночі Харківщини. Тому що навряд чи росіяни форсуватимуть Оскол, розуміючи, що за річкою основна маса нашої артилерії та штабів", - підсумував Жмайло.

Хто такий Дмитро Жмайло

Дмитро Жмайло - виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці, який займається дослідженням та трактування російських впливів в Україні та світі задля ефективної боротьби у гібридній війні, незалежною аналітикою військової та політичної ситуації в Україні, а також співпрацею з українськими громадами у світі.

'Загроза для Харкова': окупанти, ймовірно, отримали нове завдання - Жмайло
Що відомо про Куп'янськ / Інфографіка: Главред

Ситуація в Куп'янську - останні новини

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що бійці підрозділу "Братство" Головного управління розвідки Міноборони за підтримки 77-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ звільнили й зачистили від російських окупантів населений пункт Кругляківка Куп'янського району Харківської області.

Керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв, що російські окупанти вже наближалися до Куп'янська на відстань у 4 кілометри. Сили оборони знищують ворога, події розгортаються швидко.

Командир батальйону Ахіллес 92-ї Окремої штурмової бригади Юрій Федоренко говорив, що російські окупаційні війська намагаються вийти на лівобережжя річки Оскіл у Куп'янському районі Харківської області і там закріпитися. Також їм поставили завдання в короткі терміни захопити важливий населений пункт Куп'янськ-Вузловий.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти