У Зеленського розповіли про серйозні втрати України від окупації Криму

15 лютого 2021, 19:07оновлено 15 лютого 2021, 20:46
За словами Кориневича, Україна тимчасово не може використовувати свій актив, який міг би стати альтернативою російському газу.
Антон Кориневич
Кориневич розповів про проблеми України від окупації Криму / Офіс президента

Постійний представник президента України Володимира Зеленського в Криму Антон Коріневич заявив, що за сім років окупації Криму є загроза для енергетичної безпеки України і всієї Європи.

За його словами, після окупації Росією Криму українські запаси газу на шельфі Чорного моря опинилися під контролем Кремля.

"Тимчасова окупація Криму має негативний вплив на питання енергетичної безпеки як України, так і Європи, світу в цілому. Російська Федерація, здійснивши тимчасову окупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, націоналізувала ключове українське підприємство, нашу власність "Чорноморнафтогаз", яка мала власний флот, власні виробничі бази, сховища газу, установки, зокрема новітні, які були вироблені тільки в 2010 році", - зазначив постпред.

За його словами, Україна тимчасово не може використовувати свій актив, який міг би стати альтернативою російському газу.

читайте такожСтало відомо про плани ЄС допомогти Україні у поверненні Криму

"Зокрема, перед окупацією в 2013 році вже були укладені угоди про розподіл продукції з розробки зі скіфського родовища на шельфі Чорного моря, це недалеко від Кримського півострова, від Севастополя. У таких розробках були зацікавлені іноземні інвестори, вони готові були вкладати інвестиції в цю справу. І газ з Чорноморського і Азовського шельфу повинен розглядатися як можлива альтернатива російському. В цілому газ на Азовському і Чорноморському шельфі становить близько половини всіх запасів традиційного природного газу на території України", - підкреслив Кориневич, передає телеканал Україна 24.

Також представник президента заявив, що цю проблему потрібно піднімати на міжнародній арені.

Кримська платформа - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти