У Криму відповіли США "їхньою мовою" про повернення півострова Україні

13 лютого 2021, 22:21
Роман Чегиринець прокоментував заяву Родні Хантера.
Крим, Україна
У Криму прокоментували заяву представника США / УНІАН

Американській стороні слід вивести військовий контингент з різних країн і повернути споконвічно Індіанські території, заявив співголова захопленому РФ Криму "Асамблеї слов'янських народів Кримського регіону" Роман Чегиринець.

Таким чином він прокоментував слова представника постпредства США при ООН Родні Хантера на засіданні Ради Безпеки ООН, що Вашингтон ніколи не визнає Крим російським і не зніме санкції з РФ до тих пір, поки вона не змінить курс, пише РІА Новості.

"Хочеться відповісти США на їхній мові. Може, вони так швидше зрозуміють. По-перше, США негайно повинні припинити свою агресію проти корінного населення Америки і звільнити незаконно захоплені споконвічно Індіанські землі", - сказав він.

"По-друге, терміново вивести американський військовий контингент з тих країн, куди вони увійшли без запрошення. По-третє, усвідомити, що час однополярного світу підійшов до кінця", - додав Чегиринець.

Він зазначив, що відносно США вже давно необхідно ввести контрсанкції. "Не треба спускати образи на адресу Криму і Росії", - підкреслив співголова Асамблеї.

читайте такожУ Криму оцінили публікацію карти півострова у складі Туреччини

Повернення Криму в Україну

  • 1 лютого було опубліковано інтерв'ю президента України Володимира Зеленського американському телеканалу HBO, в якому політик заявив, що якби він був главою держави в 2014 році, Київ не допустив би анексії Криму і подальшої війни на Донбасі. За його словами, в грудні 2019 року на переговорах у Парижі він здивувався, чому в рамках Нормандського формату ніхто не обговорює питання повернення півострова до складу України.
  • Як вважає колишній глава МЗС України, дипломат Костянтин Грищенко, ситуація з поверненням Криму залишиться складною навіть в тому випадку, якщо в Росії зміниться влада. Висловлювання російського опозиціонера Олексія Навального про статус півострова є тому підтвердженням.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти