Важкі один-два місяці і загроза "перемовин": Золотарьов зробив прогноз

8 грудня 2023, 12:05
2283
Після своїх "виборів" Путін може спробувати розгорнути 400 тисяч військ, щоб "дотиснути" ситуацію до президентських виборів у США, вважає Андрій Золотарьов.
Золотарьов, ВСУ
Нас чекають дуже важкі місяць або навіть два - Золотарьов / Колаж: Главред, фото: Главред, 241-я ОБрТРО

Агресор Росія може скористатися ситуацією із затягуванням голосування в Конгресі щодо фінансування військової допомоги Україні і спробувати продавити "перемовини". Вже після "виборів" Путіна Москва здатна оголосити мобілізацію і розгорнути додаткові 400 тисяч військ, щоб "дотиснути" ситуацію. Про це заявив політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що Кремль може скористатися ситуацією із затягуванням Конгресом рішення щодо допомоги Україні для просування так званих перемовин на своїх умовах. На Київ чекають важкі 1-2 місяці.

"Тільки ледачий не говорив про те, що Путін чекає на президентські вибори у США. Але зараз ситуація така, що, можливо, цей шанс [на перемовини] спробують використати, не чекаючи виборів. Вочевидь, виходять з того, що дефіцит боєприпасів може негативно позначитися на боєздатності ЗСУ, на нас чекають дуже важкі місяць або навіть два", - вважає Золотарьов.

відео дня

За його словами, існує сценарій, за якого в Росії після "президентських виборів" оголосять мобілізацію, зберуть додаткові війська, щоб спробувати "дотиснути" ситуацію до американських виборів глави держави.

"Не виключений сценарій, що після виборів у РФ там можуть почати чергову хвилю мобілізації. Якщо зараз, фактично, проблема вирішується за рахунок контрактників і бажаючих ризикнути головою вистачає, то потім Росія спробує розгорнути додаткові 400 тисяч осіб для того, щоб, "дотиснути" ситуацію до виборів президента США восени", - підкреслив Андрій Золотарьов.

Хто такий Андрій Золотарьов

Андрі́й Володи́мирович Золотарьо́в (нар. 15 травня 1965, Дніпропетровськ) — український політолог, керівник центру "Третій сектор". Політконсультант Олександра Рябченка (1994), Володимира Литвина (1994), Юлії Тимошенко (1996-97), повідомляє Вікіпедія.

Конгрес США затягує допомогу Україні

Демократична і Республіканська партії не можуть домовитися щодо питання південних кордонів, на тлі цього Сенат США провалив голосування за допомогу Україні та Ізраїлю, оскільки питання кордону - складова пакету підтримки. Республіканці фактично саботують ухвалення законопроектів.

Білий дім виділив Україні 175 мільйонів доларів підтримки. Президент Джо Байден акцентував увагу на тому, що Київ потребує військової допомоги і закликав Конгрес негайно діяти.

Байден готовий піти на поступки республіканцям заради України, повідомили журналісти німецького інформагентства Reuters. За їхніми даними, Байден має намір розглянути ініціативи республіканців щодо південного кордону.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти