Здійснив "крок доброї волі": ЗСУ ліквідували російського вертолітника-аса з групи Беркут

5 серпня 2022, 08:43
Полковник Василь Клещенко став "двохсотим". У 2021 році він брав участь у параді до 9 травня. Він летів за штурвалом бойового гелікоптера Ка-52 Алігатор.
Василь Клещенко загинув в Україні
Василь Клещенко загинув в Україні / Фото mk.ru

На війні в Україні ліквідований заступник начальника 344-го Центру бойового застосування та перенавчання льотного складу армійської авіації полковник Василь Клещенко.

Про чергового "двохсотого" російського офіцера повідомив у Twitter полковник ЗСУ, блогер Анатолій Штефан (Штірліц).

"Заступник начальника 344-го Центру БПіП льотного складу армійської авіації полковник Василь Клещенко здійснив "крок доброї волі" – офіційно денацифікувався і демілітаризувався", - йдеться в повідомленні.

відео дня
Василь Клещенко
Василь Клещенко / Фото twitter.com/Shtirlitz53/

344-й російський авіацентр розташований на території Торжка Тверської області. До його складу входить 696-й інструкторський випробувальний вертолітний полк, в якому ведеться підготовка льотчиків вищої категорії, А також іноземних військових фахівців льотного і технічного складу. Крім цього, на базі центру діє пілотажна група на бойових вертольотах Мі-24 – "Беркути".

У полку також проводяться випробування всіх сучасних моделей та модифікацій російської військової вертолітної техніки.

Ліквідований окупант Василь Клещенко у 2021 році брав участь у параді до 9 травня. Російський полковник летів за штурвалом бойового вертольота Ка-52 Алігатор.

Як повідомляв Главред, в Росії помер льотчик Вадим Алаєв, який потрапив у полон після того, як бомбив мирні населені пункти України. Його повернули країні-агресору під час обміну полоненими 19 квітня. Вже вдома він помер від страшних опіків, отриманих у вертольоті, який підбили українські військові.

Захисникам України вдалося ліквідувати двох кращих пілотівв російській армії. Підполковник Максим Потьомін і полковник Анатолій Стасюкевич загинули внаслідок удару по російських військах в районі Донецька. Обидва були льотчиками-винищувачами.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти