"Наступні місяці будуть вирішальними": Україна не буде йти на поступки Путіну - Єрмак

2 серпня 2022, 13:43
1220
Україні необхідно закінчити війну до зими, щоб вона не затягнулася, адже це буде на руку Путіну.
Український військовий, Андрій Єрмак
Україні необхідно закінчити війну до зими / колаж фото Генштаб ЗСУ, ОП

Війну в Україні, яку розв'язав російський диктатор Володимир Путін, необхідно закінчити до зими. Якщо цього не станеться, то тоді бойові дії затягнуться, а це вигідно Путіну. Про це заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю NHK.

Він підкреслив, що наступні місяці будуть вирішальними в цій війні.

"Якщо бойові дії в цій війні триватимуть до зими, повертати територію буде все важче і важче. Ми зосередимо наші обговорення на прийнятті всіх можливих заходів, щоб вийти з глухого кута до того, як цей час прийде", - сказав Андрій Єрмак.

Він заявила, що Україна "ніколи не піде на поступки в плані нашої незалежності, територіальної цілісності і суверенітету". Єрмак також додав, що українські захисники все більше посилюють свій контрнаступ на півдні країни.

Дивіться онлайн новини Херсона

Звільнення Херсона

Нагадаємо, на Херсонському напрямку бійці Збройних сил України продовжують просуватися, заявила начальник прес-центру сил охорони і оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За словами радника керівника офісу президента Олексія Арестовича, в захопленій Росією Херсонській області перебуває близько 12-15 тисяч ворожих військових. Росіяни здаватимуться в полон силам оборони України ще до того, як ЗСУ перейдуть до контрнаступальної операції. Українська армія вже атакує об'єкти окупантів за допомогою РСЗВ HIMARS.

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко раніше заявив, що Україна звільнить окуповані території на півдні України, в тому числі і анексований ще в 2014 році Крим.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти