Штурм РФ нарвався на потужну відповідь: на Донбасі ЗСУ змусили окупантів відступити

16 липня 2022, 18:58
Спроба захоплення окупантами РФ Вуглегірської ТЕС закінчилася провалом.
українські військові, ЗСУ
ЗСУ вдарили по окупантам РФ на Донбасі/ Генштаб ЗСУ, Reuters

На Слов'янський і Бахмутському напрямках противник зосереджує основні зусилля на встановленні контролю над містами Сіверськ і Бахмут, розповіли в Генеральному штабі Збройних сил України.

Як йдеться в опублікованому в Facebook зведенні, ворог продовжує використовувати всі наявні засоби вогневого ураження по лінії зіткнення.

Підкреслюється, що наступальними і штурмовими діями ворог намагався поліпшити тактичне положення в районах населених пунктів Івано-Дар'ївка, Григорівка, Новолуганське, Семигір'я і встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС. Успіху не має - українські воїни змусили противника відійти.

Разом з тим на Слобожанському напрямку ворог здійснює перегрупування підрозділів з метою подальшого просування в напрямках населених пунктів Барвінкове та Слов'янськ.

Агресор здійснив обстріли зі ствольної і реактивної артилерії, танків і мінометів в районах ряду населених пунктів Харківської області.

На Авдіївському, Новопавлівському і Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали позиції українських військ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Новобахмутівка, Новомихайлівка, Володимирівка, Кам'янське, Вугледар, Невельське, Времівка, Білогір'я, Гуляйполе, Залізничне, Ольгівське, Малі Щербаки, Тоненьке, Пречистівка, Новопіль, Новосілка та інших. Авіаудар зафіксовано поблизу Авдіївки.

читайте такожОкупантів спалили разом з танками: у ЗСУ показали "вогняні" кадри

Раніше повідомлялося про те, що Україна отримає від західних партнерів снаряди для РСЗВ HIMARS, здатні вражати цілі на відстані 300 кілометрів.

Як заявив Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю Financial Times, цей процес є поетапним.

"Ми доводимо, що можемо ювелірно використовувати їх зброю і точно потрапляти в цілі, і отримуємо більше зброї, та ще з більш довгим радіусом дії", - зазначив міністр.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти