Штрафом не обмежиться: керівник ТЦК розповів про наслідки неявки за повісткою

26 лютого 2024, 13:39
Рішення про призов до Збройних сил України приймається в останню чергу, зазначив керівник ТЦК та СП.
Штрафом не обмежиться: керівник ТЦК розповів про наслідки неявки за повісткою
У ТЦК розповіли, що буде, якщо проігнорувати отриману повістку / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ

Неявка за повісткою до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки тягне за собою адміністративну відповідальність, у вигляді штрафу від 3,4 до 5,1 тисяч гривень. Про це розповів керівник Кременчуцького районного ТЦК та СП Мирослав Волков в інтерв’ю виданню Telegraf.

"Відповідальність визначена законом. Отримати повістку, яка передбачає прибуття до ТЦК з метою уточнення військово-облікових даних, можуть усі військовозобов’язані, які й без повістки повинні самі прибути до РТЦК та уточнити свої дані. Про це наголошується вже не перший рік", - зазначив він.

Представник ТЦК зауважив, що у разі неявки особи за повісткою, її дані передадуть до Нацполіції для проведення розшуку. Після розшуку людину доставлять до РТЦК, де на нього складуть адмінпротокол по ст. 210 ч. 2.

відео дня

"Після цього він сплатить штраф і все одно буде уточнювати свої облікові дані. А якщо є необхідність, тобто пройшли строки, то буде направлений на проходження військово-лікарської комісії", - наголосив Волков.

За його словами, якщо виявиться, що особа є придатною до проходження військової служби, то її морально-психологічний стан буде оцінений фахівцями групи морально-психологічного забезпечення. Лише після цього буде прийняте рішення щодо призову в Збройні сили України.

ТЦК та СП

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки — орган військового управління України, що веде військовий облік та здійснює мобілізацію населення. Починаючи з 2022 року ТЦК та СП повністю замінили собою колишню систему військових комісаріатів, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні

Як повідомляв Главред, Збройні Сили України потребують обов'язкової мобілізації не менше 250-300 тисяч людей. Генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко зазначив, що перший етап мобілізації 300 тисяч осіб має відбутися в прискореному порядку.

Також голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Україна стоїть перед величезним викликом у зв'язку з мобілізацією, незважаючи на протиріччя в суспільстві. Він наголошує, що деякі підрозділи ЗСУ потребують доукомплектування, бо вони наповнені лише на 40%.

Крім цього, в Україні спростили правила бронювання працівників оборонних підприємств. Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості зауважило, що компаніям, які працюють на потреби армії, запропоновано два варіанти бронювання.

Вас можуть зацікавити також новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти