"Здувається на очах": експерт розповів, чому Росії нічим лякати Захід

11 липня 2023, 16:27оновлено 13 липня 2023, 14:26
Путін втягнувся в гру, думаючи, що він переб'є Захід у ставках на підвищення напруги. Але виявилося, що у Заходу більше можливостей, ніж у Росії.
Богдан Яременко, Путін
Путін вже витягнув всі козирі з рукава, йому більше нічим лякати Захід - Яременко / Колаж УНІАН, скріншот

Російський диктатор Володимир Путін на тлі вторгнення в Україну опинився в складній ситуації, і тепер намагається повернути до себе довіру росіян. Як розповів в інтерв'ю Главреду народний депутат, дипломат керівник Фонду Майдан закордонних справ Богдан Яременко, у Путіна зараз така ситуація, коли він не стільки дбає про розширення якихось своїх можливостей, скільки закриває дірки в своєму іміджі і питаннях довіри до себе. І у нього все менше реальних можливостей, щоб якось на це вплинути.

"Тут дуже багато і раніше базувалося виключно на заявах, а зараз всі аргументи, які були заховані у Путіна в рукаві, а саме збройна сила РФ, вже на столі. У це вже ніхто не вірить, тому й треба про щось кричати, писати статті про загрозу ядерної зброї, бо вже нема чим ескалювати. Путін втягнувся в гру, думаючи, що він переб'є Захід у цих ставках на підвищення напруги. А виявилося, що у Заходу щоразу більше можливостей, а у Росії їх немає", - пояснив Яременко.

відео дня

Експерт також уточнив, що раніше росіяни грали в емоційність і намагалися створювати собі імідж держави, яка базується на праві, але зараз вже і цього немає. Тому у Росії вже немає можливостей погрожувати чим-небудь Туреччини.

"Баланс зовсім не на користь Росії, і вона змушена гучними заявами створювати враження наявності якоїсь політики. Але насправді Росія просто на наших очах здувається", - сказав Яременко.

Як повідомляв Главред, радник керівника офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Росії достатньо потерпіти 2-3 поразки у війні проти України, щоб протистояння перенеслося вже до неї в країну. Тоді там почнеться переділ влади на різних рівнях.

Крім того, політолог Андрій Золотарьов вважає, що якщо російського диктатора Володимира Путіна усунуть від влади і на його місце прийде інша людина, для України це нічого не змінить.

Хто такий Богдан Яременко

Богдан Васильович Яременко (нар. 25 вересня 1971, Київ) — український дипломат, політик і громадський діяч. Надзвичайний і Повноважний Посланник 1-го класу, Генеральний консул України в Стамбулі (з 2010), за сумісництвом представник України при Організації Чорноморського Економічного Співробітництва (2010-2013). Народний депутат України 9-го скликання.

Голова правління заснованого українськими дипломатами благодійного фонду Майдан закордонних справ, повідомляє Вікіпедія.

Зміна влади в Росії - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти