Росія готує нову ракетну атаку: Зеленський терміново скликав засідання Ставки

28 листопада 2022, 17:05оновлено 28 листопада 2022, 19:27
Члени Ставки також заслухали інформацію керівників розвідки про плани ворога на найближчу перспективу.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / Офіс президента України

28 листопада президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного Головнокомандувача.

Як повідомляє Офіс президента, на ньому заслухали інформацію про плани ворога на найближчу перспективу та обговорили захист енергетичної системи від можливих російських атак.

"Головнокомандувач та командувачі військами оперативних напрямків доповіли про актуальну ситуацію на фронтах та дії сил оборони щодо деокупації української території", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, члени Ставки також заслухали інформацію керівників розвідки про плани ворога на найближчу перспективу.

Були узгоджені шляхи реагування на можливі виклики, пов'язані з діями противника. Крім того, на засіданні було розглянуто хід відновлення енергетичної системи та її захист від ймовірних російських атак.

"Окремо було обговорено забезпечення громадян зв'язком і доступом до тепла, проаналізовано темпи розгортання "пунктів незламності" в країні", - додали наостанок.

Небезпека нового ракетного удару РФ

Раніше глава фракції Слуга народу в Раді Давид Арахамія заявив, що ближчим часом російські окупанти планують завдати нового масованого ракетного удару по території України. За його даними, наступного тижня можуть відбутися нові масові ракетні обстріли. Тому він закликав заздалегідь заготовити продукти в сухому вигляді на тривалий період часу.

Військовий експерт Олександр Коваленко зазначав, що на накопичення нового боєкомплекту ракет, здатного подолати українську систему ППО, російським окупантам потрібно приблизно два тижні. Він попередив, що РФ може готувати новий масований ракетний удар по Україні.

Раніше політичний аналітик та екснардеп Тарас Чорновіл заявив, що удари країни-агресорки Росії по енергетичній інфраструктурі України – це геноцид, і міжнародна спільнота повинна була відреагувати на це. Проте на Заході бояться, що Росія почне бити ракетами по країнах Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, українців закликали завчасно підготуватися до обстрілів і розповіли про 8 кроків, які варто зробити, щоб бути готовими до такого повороту подій.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти