Росіяни прорвались під Торецьком і Покровськом: в ISW назвали критичні ділянки фронту

25 серпня 2024, 08:56
946
Аналітики повідомили, що путінські війська підійшли до Новогродівської міськради в центрі міста та начебто захопили її.
Росіяни прорвались під Торецьком і Покровськом: в ISW назвали критичні ділянки фронту
Яка ситуація на фронті / колаж: Главред, фото: 128-ма окрема гірсько-штурмова бригада, скрішот: deepstatemap

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що Сили оборони України під час контратакуючих дій, скоріш за все, мали успіх на лінії Сватове - Кремінна. Нині на фронті фіксується просування російських загарбників поблизу Торецька та Покровська.

За даними експертів у звіті ISW зазначили, війська РФ нещодавно просунулися поблизу Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 серпня, показують, що окупанти просунулися до східних околиць цього міста.

Російські загарбники здійснювали наступальні дії під Торецьком, біля Диліївки, в районі Неліпівки та Нью-Йорка 23 і 24 серпня.

відео дня

Крім того, війська РФ нещодавно просунулися поблизу Покровська. Геолокаційні кадри, опубліковані 23 серпня, показують, що загарбники просунулися до східної Карлівки та на північний схід від Миколаївки.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 24 серпня, показують, що війська РФ просунулися на південно-східній околиці Новогродівки.

24 серпня російські "воєнкори" заявили, що путінські війська підійшли до Новогродівської міськради в центрі міста та начебто захопили її.

23 і 24 серпня російські загарбники продовжували наступальні дії в районах Воздвиженки, Миролюбівки, Зеленого Поля та Гродівки, а також в районі Калинового, Крутого Яру, Новогродівки, Птичого, Миколаївки, Михайлівки та Карлівки.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Ситуація на фронті: що відомо

Нагадаємо, що ЗСУ пішли вперед на Луганщині та захопили позиції окупантів. Сили Оборони України досягли успіху в Луганській області в районі населеного пункту Нововодяне. Крім того, також зазначено, що армія країни-окупанта РФ просунулася біля Новогродівки, Завітного, у Торецьку і Птичому.

У ЗСУ анонсували "хороші новини" з Харківської області. Російські окупанти проводять атакувальні дії в напрямках Вовчанська та Липців, розповіли в оперативно-тактичному угрупованні "Харків". Росіяни активні на Вовчанському напрямку і біля населеного пункту Липці, але хороші новини скоро будуть.

У ЗСУ повідомили, що бої тривають вздовж усієї лінії зіткнення на Курщині. Захисники України мали успіх східніше Суджі на Курщині в країні-агресорці Росії. Аналітики проєкту DeepState у ніч проти 24 серпня, що російські окупанти просунулися у Донецькій області.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти