РФ відновить ракетні удари по об'єктах енергетики: українців вже просять економити світло

16 травня 2023, 19:58
В енергосистемі зменшилися потужності після припинення роботи енергоблоків, які закрили на ремонт.
російська ракета, електроенергія
РФ відновить ракетні удари по Україні / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Міноборони РФ

Росія активізує свої ракетні удари по українських об'єктах енергосистеми. Ці обстріли можуть почастішати з початком опалювального сезону. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба Кабміну.

"Росія не відмовиться від своїх намірів і продовжить завдавати ударів по нашій енергетичній інфраструктурі, особливо з початком наступного опалювального сезону. Саме тому ми вже здійснюємо підготовку до зими, відновлюємо те, що піддалося атакам, і посилюємо захист наших енергетичних об'єктів", – сказав Галущенко.

Україна вже почала запасати обладнання, яке може знадобитися під час екстрених ремонтів. Серед таких - мобільні газові турбіни, газові поршні та інше обладнання, яке може допомогти децентралізувати генерацію.

відео дня

Варто відзначити, що Укренерго вже просить українців менше споживати електроенергію, особливо у вечірній час - з 19: 00 до 22: 00.

Повідомляється, що в результаті російських обстрілів в прифронтових регіонах була пошкоджена магістральна лінія електропередачі, яка забезпечувала видачу потужності електростанції на сході країни. У зв'язку з цим фахівці почали ремонт.

Крім того, були зупинені на ремонт енергоблоки електростанцій, які раніше піддавали ракетним і дроновим ударам. Це призвело до значного зниження обсягів потужності і резервів.

"Вимкнувши кілька електроприладів або використовуючи їх вдень або вночі, ви допомагаєте зменшити навантаження на енергосистему і полегшити її балансування", — кажуть в "Укренерго".

Стан енергосистеми України

Влада України заявила про плани підвищити для українців тарифи на газ та електроенергію. Про це йдеться в офіційному меморандумі до керівництва Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Ми твердо віддані реалізації своєчасної і амбітної програми реформ, спрямованих на вирішення давніх структурних проблем в енергетичному секторі, які посилилися війною", - повідомлялося в тексті.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявляв, що Україна перебуватиме під загрозою аварійних відключень електроенергії до тих пір, поки не буде повністю відновлено мережу і генерацію, оскільки зараз схеми енергопостачання не є достатньо якісними і надійними.

Голова правління Володимир Кудрицький стверджував, що в Україні влітку 2023 року очікують серйозного збільшення споживання електрики. Відновити генерацію електрики в необхідній кількості поки не вдається. І, при цьому, влітку через російську окупацію не буде доступу до току від Запорізької атомної електростанції. І, щоб компенсувати дефіцит, електрику доведеться закуповувати за кордоном.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти