РФ використала "диво-зброю" для атаки по Києву: ППО збила гіперзвуковий "Циркон" - ЗМІ

7 лютого 2024, 19:02
Світлини уламків, які з'явилися в Мережі, містять маркування "3М22", що відповідає саме ракеті "Циркон", кажуть у Defense Express.
РФ використала 'диво-зброю' для атаки по Києву: ППО збила гіперзвуковий 'Циркон' - ЗМІ
Росія використала гіперзвуковий "Циркон" для удару по Києву / Колаж: Главред, фото: defence-ua.com, НПУ

Під час ракетної атаки на Київ 7 лютого Росія, швидше за все, використала "гіперзвукову" ракету "Циркон". Повітряні сили України, ймовірно, збили російську ракету. Про це повідомило видання Defense Express.

На її застосування проти України вказують уламки, знайдені в Дніпровському районі. Фотографії уламків, які з'явилися в мережі, містять маркування "3М22", що відповідає саме цій ракеті. "Циркон" разом із "Кинжалом" вважається частиною російської "вундерваффе".

У Defense Express зазначають, що ці уламки "прив'язані" до місця падіння ракети, їх знайшли у Дніпровському районі, але навряд ЛЕП була ціллю "Циркону". Це свідчить, що російську "диво-зброю" підбили. Однак у зведенні Командування Повітряних сил серед перехоплених ракет зазначили лише крилаті ракети типу Х-555/101 та "Калібр", а не "Циркон". Водночас у ПС інформували про наближення швидкісної ракети до Києва.

відео дня

За отриманою інформацією видання, ракета досить сильно фрагментована, тому це значно ускладнює її ідентифікацію. Крім цього, про саму ракету "Циркон" відомо доволі мало, оскільки вона не демонструвалася публічно. Навіть в самій Росії статус цієї ракети є невизначеним.

"Але, як стало відомо, Defense Express, уламки які були знайдені сьогодні відповідають уламкам ще однієї неідентифікованої ракети, яку ворог використав на початку року й відносно якої також було зроблено припущення, що це був "Циркон". Тому цілком можливо, що сьогодні ворог використав цю ракету не вперше", - зазначили у виданні.

Щодо ракети ЗМ22 "Циркон", варто відзначити, що в Росії її називають "гіперзвуковою", хоча ймовірно вона є твердопаливною ракетою, подібною до "Кинжалу". Вона розганяється до високої швидкості, приблизно до 9 Махів. Для запуску "Циркона", ймовірно, використовували адаптований комплекс "Бастіон" або "Об'єкт-100", адже носії цієї ракети, фрегат "Адмирал Горшков" та атомний підводний човен К-560 "Северодвинск", знаходяться далеко за дальністю її пуску по Україні.

Після заяв про збиття ракети Х-47 "Кинжал" російські пропагандисти спочатку відкидали цю інформацію, стверджучи, що ракету неможливо перехопити. Однак коли це стало фактом, почали все ж пояснювати, як "Кинжал" вдалося збити.

Ракетний удар по Україні 7 лютого

Нагадаємо, вранці 7 лютого в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Під час тривоги Росія завдала масштабного ракетного удару по території України. Вибухи прогриміли в Києві, Харкові, Миколаєві, Дрогобичі, Дніпропетровській області та інших регіонах.

Також відомо, що окупанти вдарили ракетами по Києву, це був третій удар у 2024 році. Приблизно 20 ворожих цілей були збиті силами протиповітряної оборони над столицею та в області. Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що ворог запустив крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з території Росії.

Як повідомляв Главред, 7 лютого російські окупанти здійснили повторний ракетний удар по території України. Уламки ракети були зафіксовані у Дніпровському районі Києва. Внаслідок обстрілу російських окупантів Дніпровський район опинився без електропостачання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти