Чи зважиться НАТО на силове розблокування українських портів - Кулеба

25 травня 2022, 10:47
Керівник українського МЗС Дмитро Кулеба особливо зазначив, що на даний момент досить гостро стоїть питання, чи можна довіряти країні-агресору ‒ Росії.
Кулеба, НАТО
Дмитро Кулеба / ua.depositphotos.com і УНІАН

Керівництво НАТО навряд чи зважиться на силовий метод розблокування морського експорту України. З таким заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в рамках економічного форуму у швейцарському місті Давос.

"Якщо НАТО не закрило небо над Україною в найтрагічніші моменти війни, то чому ж вони зараз відкриють Чорне море, щоб можна було без перешкод експортувати Українську сільськогосподарську продукцію? Я всім серцем буду вітати, але не думаю, що буде достатньо сил і мужності, щоб силове рішення знайти", - сказав керівник української дипломатії

Кулеба особливо зазначив, що дуже гостро стоїть питання, чи можна довіряти країні-агресору ‒ Росії. Міністр попередив-навіть якщо Кремль підпише гарантії мирного проходу, то в будь-який момент може порушити угоду.

"Росія абсолютно не прогнозована у своїй поведінці. Це той ризик, який потрібно мати на увазі", - підсумував він.

Кулеба також особливо уточнив, що влада України зараз займається вирішенням проблеми.

"Бачимо, що якщо перерветься сільськогосподарський цикл, то це призведе до багаторічних проблем з продовольством у світі", — підсумував міністр.

читайте такожУкраїна поставила питання закриття морських портів США для російських суден

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив про те, що зараз Росія заблокувала практично всі порти і морські можливості українського експорту.

"22 млн тонн сьогодні заблоковано, а росіяни ще постійно крадуть і кудись його вивозять. Треба розблокувати ці шляхи, тому що в світі буде криза", - пояснив гарант.

За його словами, Київ вивчає, в тому числі, військовий спосіб деблокади морських шляхів. Держава звертається до країн-партнерів з проханням надати потрібну зброю.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти