Через санкції партнерів України завантаженість портів рф впала на третину – Кубраков

26 квітня 2022, 16:26
Свої порти для суден держави-терориста також закрили Канада, США і країни ЄС.
Через санкції партнерів України завантаженість портів рф впала на третину – Кубраков

Країни-партнери України організували морську блокаду для суден держави-терориста росії у відповідь на дії окупантів в українських водах. Про це повідомив в ефірі ICTV міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Першими порти для рф закрила Великобританія. Настільки грамотно, суттєво і змістовно, що росіяни ніяк не можуть це обійти. Тепер вони зі своєю експортною продукцією залишаються вдома", - сказав він.

Свої порти для суден держави-терориста також закрили Канада, США та країни ЄС.

відео дня

"Наслідками морської блокади для агресора стало зменшення судноплавства біля морських портів рф на третину, а кількості суден – на 30%", - навели дані у Міністерстві інфраструктури.

З початку повномасштабної війни Україна направила більше сотні листів в найбільші світові організації: автомобільні, морські тощо. Більшість запитів призвели до виключення рф з багатьох міжнародних організацій.

У свою чергу галузеві санкції гарантують обмеження на експорт технологій̆ для морської̈ навігації̈ та радіозв’язку для рф, а також фінансові обмеження російського морського регістру судноплавства.

"Разом з Польщею, Литвою та Естонією ми заблокували вантажні перевезення росії", - додали у Мінінфраструктури.

Окремим напрямом стало запровадження санкцій проти залізничного та авіаційного сполучення росії.

"З залізницями рф та білорусі та їх дочірніми компаніями припинили співпрацю, і цей процес продовжується, а країни поступово закривають свій повітряних простір для літаків рф", - підкреслили у Мінінфраструктури.

Як раніше повідомив Кубраков, основним джерелом коштів, необхідних для відбудови пошкодженої інфраструктури України, мають стати арештовані активи росії, сума яких складає близько 100 млрд доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти