П'ятеро тяжкопоранених: Україна повернула з російського полону ще 12 українців

3 квітня 2023, 17:24
Україна розраховує на посилення тиску світової спільноти на Росію з приводу виконання ним Женевських конвенцій.
Обмін полоненими
Обмін полоненими / t.me/Koord_shtab/775

3 квітня Україна повернула з російського полону 12 українців. 10 військовослужбовців Збройних сил України та двоє цивільних.

Як повідомляє в Telegram Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, п'ятеро українських військових поранені.

Зазначається, що ще 24 березня українська сторона також передала Москві п'ятьох поранених окупантів, які перебувають на лікуванні.

"Ми передали частину полонених, які, враховуючи їх важкий стан, підлягають репатріації - це пряма норма з Женевських конвенцій, ратифікованих Україною", - підкреслили в штабі.

Як зазначив керівник Робочої групи координаційного штабу із взаємодії зі ЗМІ та родичами Захисників України Андрій Юсов, Україна розраховує на посилення тиску світової спільноти на Росію з приводу виконання ним Женевських конвенцій.

Українські захисники

Обмін полоненими між Україною та окупантами

На даний момент найбільший і резонансний обмін полоненими відбувся 21 вересня минулого року. Тоді з катівень ворогів вдалося повернути 215 Захисників України - в тому числі бійців, які захищали обложений Маріуполь.

Пізніше тодішній в. о. керівника Служби безпеки України Василь Малюк заявив - 200 осіб обміняли на скандального політика Віктора Медведчука - кума російського диктатора Володимира Путіна. Ця новина викликала вкрай люту реакцію в Росії.

Як пізніше стверджував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк - російський мільярдер Роман Абрамович брав участь у переговорах між Україною та Росією щодо обміну військовополоненими.

"Безумовно, Абрамович брав участь як модератор процесу. Тобто він те саме робив, що на перших турах переговорного політичного процесу", - заявив він.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти