Путін нападе на Україну до лютого: експерт розповів, що може зупинити РФ

24 листопада 2021, 05:51
Адміністрація президента Байдена демонструє слабку й невиразну політику по відношенню до РФ. Надія лише на Пентагон, який розуміє небезпеку ситуації.
Путина
Погрози адміністрації Байдена змушують Путіна діяти ще провокативніше / Фото Reuters

США прагнуть реалізувати план щодо стримування Росії від можливого нового вторгнення в Україну, проте анонсовані санкції в цьому не допоможуть. Таку думку в коментарі Главреду озвучив політтехнолог, директор компанії Berta Communications, співзасновник Українського інституту майбутнього Тарас Березовець.

За його словами, адміністрація президента США Джо Байдена демонструє слабку і невиразну політику по відношенню до РФ, а сам глава Білого дому "фактично пішов на компроміс з Путіним".

"Важко сказати, про що він (Байден, - ред.) думав, можливо, сподівався, що домовленості знизять рівень агресивності Путіна, а це було потрібно, передусім, для того, щоби затягнути Росію в клуб проти Китаю. Однак всі ці надії виявилися марними", - зазначив Березовець.

Путін, навпаки, підвищив рівень агресивності, тобто загрози з боку адміністрації Байдена не стримують господаря Кремля, а навпаки, змушують діяти ще провокативніше.

"Єдине, що може стримати агресію Путіна – це демонстрація сили й підтримки, зокрема, передача Україні впродовж найближчих двох місяців нових зразків летальних озброєнь. Тому що, як ми розуміємо, дедлайн можливого вторгнення Путіна в Україну – це лютий. Тобто у нас є максимум два з половиною місяці до дати імовірного вторгнення. Що важливо - цього разу воно може бути здійснено із застосуванням російської авіації, чого не було в 2014 році", - додав експерт.

"Залишається лише сподіватися, що, на відміну від адміністрації Байдена, Пентагон буде напоготові і діятиме. Ми і зараз бачимо, що Пентагон розуміє всю небезпеку ситуації, тому починає діяти на випередження", - резюмував Березовець.

читайте такожСША готуються озброїти Україну комплексами Stinger, Javelin і гелікоптерами - CNN

Як повідомляв Главред, глава комітету Сенату США у закордонних справах Боб Менендес вніс поправку, яка спричинить за собою каскад санкцій проти високопоставлених російських чиновників, газопроводу Північний потік-2, великих фінансових установ, транзакцій з державним боргом тощо у разі вторгнення в Україну.

Пропозиція Менендеса була представлена в якості поправки до оборонного бюджету, за який Сенат голосуватиме після перерви з нагоди Дня подяки.

Нагадаємо, політичний аналітик Олександр Кочетков вважає, що ніякого вторгнення Росії в Україну взимку не буде, тому що Росії немає сенсу це робити.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти