Вторгнення Росії в Україну взимку не буде: експерт розкрив причину

19 листопада 2021, 02:53
Росія боїться лише потужної України, а не розтерзаної на частини, де суспільство воює між собою. Тому Москві варто просто почекати, ми зробимо все самі.
Війна на Донбасі
У разі вторгнення Росії Україні ніхто не допоможе, вважає Кочетков / Reuters

Захід постійно попереджає про те, що Росія нібито готує вторгнення в Україну взимку. Але жодного вторгнення не буде, тому що Росії немає сенсу це робити. Таку думку озвучив у коментарі Главреду політичний аналітик Олександр Кочетков.

"По-перше, РФ втратить свої досягнення щодо Північного потоку-2, а, по-друге, в Україні зараз все відбувається так, як потрібно Росії – ми руйнуємо себе самі. Москві варто просто почекати. Навіщо воювати, якщо ми все робимо самі, за неї?"- пояснив Кочетков.

Він додав, що Росія боїться лише потужної України, а не розтерзаної на частини, де суспільство воює між собою.

Також експерт оцінив шанси того, що європейські країни нададуть Україні підтримку в разі серйозних проблем з Росією. За його словами, лише США і Велика Британія рішуче налаштовані захищати Україну і протистояти Росії.

"Туреччина діятиме в залежності від обставин. Вона хоче розчистити геополітичний простір для себе, тому її може зацікавити тільки кримськотатарський Крим, який буде тісно співпрацювати з Туреччиною, а фактично – якщо він стане турецьким в економічному сенсі. Ніщо інше не зможе зацікавити Анкару і спонукати її допомагати Україні", - зазначив Кочетков.

Польща ж, найімовірніше, буде готова виступати на захист України суто дипломатично.

"Як бачимо, кожна країна переслідує власні інтереси, про Україну ніхто не піклується і не буде піклуватися", - вважає експерт.

Як повідомляв Главред, 15 листопада прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що незабаром країнам Євросоюзу належить вибір між російським газом і тим, щоб відстоювати Україну. За його словами, Британія підтримує Україну, тому що прихильна демократії й свободі.

Раніше британські ЗМІ повідомили, що Лондон готовий перекинути в Україну спецназівців на тлі побоювань, що туди можуть вторгнутися російські війська.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти