Путін націлився в Україні на три великі міста-Bloomberg

22 лютого 2022, 13:17
Ймовірні атаки росіян, пишуть журналісти, і жертви серед мирного населення України, активізують підтримку країнами Заходу санкцій проти Росії.
російські військові, військові РФ, вторгнення
Солдати російської армії / Reuters

Російська Федерація найближчим часом планує захопити три великих українських міста (Харків, Херсон, Одеса), крім столиці України. Про це написала відомий журналіст і штатний репортер агентства Bloomberg в Білому домі Дженніфер Джейкобс на своїй сторінці в сервісі мікроблогів Twitter.

За її словами, можливе військове вторгнення і кібератаки в цих містах.

"Сенсація - розвіддані США показують, що російське вторгнення в Україну потенційно може бути націлене на кілька міст за межами столиці Києва - Харків на північному сході і Одеса і Херсон на півдні можуть піддатися військовим і кібератакам, повідомляють мені джерела і Альберто Нарделлі (позаштатний кореспондент Bloomberg в Європі - Главред)", — написала вона.

відео дня

У своїй статті для Bloomberg журналісти посилаються на слова трьох офіційних осіб, нібито допущених до потрібної інформації. Вони заявили, що точка зору США частково сформована докладним розумінням типів російських сил і засобів, які в даний час знаходяться поблизу України, а також того, як вони можуть діяти.

Масовані атаки і величезні жертви серед цивільного населення, до яких вони, ймовірно, приведуть, активізують підтримку Заходом санкцій проти Росії, а також шокують людей в Росії, багато з яких все ще не розірвали свої зв'язки з Україною,

читайте такожНищівні санкції: США вдарять по банках РФ у разі вторгнення в Україну-Reuters

Загроза вторгнення РФ

  • Західні ЗМІ повідомили з посиланням на дані ЦРУ і американських військових, що напад Росії на Україну може статися 16 лютого.
  • У Кремлі з іронією поставилися до інформації ЗМІ про можливе вторгнення Росії в Україну о третій годині ночі середи, 16 лютого. Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков запропонував українцям "поставити будильники і самим переконатися".
  • 15 лютого президент США Джо Байден виступив з терміновою заявою через агресію Росії. За його словами, біля кордонів України знаходяться близько 150 тис. військ у Росії та Білорусі. Загроза вторгнення зберігається. При цьому США готові рішуче реагувати на вторгнення в Україну. Байден додав, що якщо буде атака РФ, США введуть негайні санкції. Північний потік - 2 не буде запущений.
  • 21 лютого 2022 року президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "ЛДНР" і підписав з ватажками бойовиків "договори про дружбу".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти