"Просився додому, хотів холодцю": повчальна історія 21-річного полоненого окупанта-контрактника

3 червня 2022, 12:16оновлено 19 червня 2022, 22:39
Російський солдат Кирило Беклешов, який потрапив у полон через місяць після початку війни, говорить - йому "пощастило", на відміну від багатьох інших окупантів.
Окупант
Кирило Беклешов в українському полоні / ua.depositphotos.com і скріншот з відео

25 березня розвідник-контрактник, 21-річний житель міста Печори (Псковська область) Кирило Беклешов у складі армії російських окупантів отримав серйозне поранення в руку (йому перебило кістку) і потрапив в український полон. Портал "Північ. Реалія"(проєкт "Радіо Свобода") задокументував його історію і поспілкувався з його матір'ю ‒ 44-річною кухаркою Ольгою.

"У мене почалася паніка, і тут Есемеска приходить, що Кирило намагався зателефонувати. Я поклала йому грошики на телефон, подзвонила і питаю: "синку, ти там, чи що?"А він:" Мамо, не переживай, все добре, не переживай". Кажу: "де ти там?"- "Так я тобі і сказав, - відповідає. - Мам, не бійся, не слухай нікого, краще дивись новини, коли будуть переговори Путіна з Зеленським. Він дуже сподівався, що домовляться, дуже додому хотів. "Я так хочу холодцю, я так хочу борщу твого", - каже жінка.

Каже, що про полон рідного сина дізналася, коли один з обміняних з полону окупантів впізнав Кирила і розповів їй ‒ мовляв, у того важке поранення в руку, перебита кістка.

"Я взагалі не розумію цієї війни. І того, що туди відправляють строковиків. Мій не строковик, він знав. А я не знала, він говорив, що поїде в Курськ, але я уявити не могла, що там буде війна. Мені це потім тільки чоловік сказав. Я не розумію, про що ця війна, – підсумувала Ольга.

Як каже Віктор Кіященко, друг дитинства Беклешова - той спокусився йти на контракт через велику зарплату. І встиг побувати у складі російського окупаційного контингенту в Сирії і сподівався, що в Україні все відбудеться абсолютно аналогічно - без важких боїв. Він був у відрядженні в Сирії минулого року, і йому дуже сподобалося. Не було жодного пострілу, але тепло, цікаво та добрі гроші.

"Він був у відрядженні в Сирії минулого року, і йому там дуже сподобалося. Не було жодного пострілу, але тепло, цікаво і гарні гроші. [...] Ми [його друзі та близькі - Главред] думали, що буде як у Сирії, що вони просто з'їздять, постоять на кордоні, постоють там і поїдуть. Ми не уявляли, що будуть такі масштабні бойові дії.Якщо хоча б на один відсоток хтось би знав чи кричав "Зараз буде жах!", то ніхто б не поїхав", - каже Кіященко.

читайте такожСотню російських танкістів взяли в полон ЗСУ: українські розвідники дістали секретні документи

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилося змонтована відеоісторія одного з російських окупантів, які потрапили в полон до українців - лейтенанта Юрія Шалаєва, випускника Московського вищого командного училища, командира мотострілецького взводу 70-го гвардійського мотострілецького полку - з дислокацією в місті Шалі (Чечня).

Ролик рясніє сценами вживання ним алкоголю, грубою матірщиною та іншими непристойностями.

На останніх кадрах відео помітно, як окупант тремтить від страху, сидячи в якомусь сараї, і потайки знімає йдуть по полю українських бійців. На початку квітня Шалаєв потрапив у полон ЗСУ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти