Втрати України у війні в 10 разів менші, ніж у окупантів - Арестович

17 квітня 2022, 06:28
Під час війни російські загарбники вбили величезну кількість цивільних українців, проте поки встановити точну цифру неможливо.
Олексій Арестович
Олексій Арестович розповів про втрати України у війні з РФ / Колаж УНІАН, Reuters

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що втрати української армії на війні з Росією приблизно в 10 разів менші, ніж у окупантів.

Про це він сказав в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну ввечері 16 квітня.

Арестович спростував озвучену російською стороною дезінформацію, що нібито втрати України вже перевищили 20 тис. загиблих військових.

"Ми точно знаємо наші втрати до кожної людини. Ми їх скажемо потім. Зараз президент озвучив приблизну цифру. Вона набагато менша, ніж російських втрат. Приблизно в 8-10 разів менше", – сказав радник глави ОП.

За словами Арестовича, росіяни вбили величезну кількість цивільних українців, проте поки встановити точну цифру неможливо.

Як повідомляв Главред, раніше президент Володимир Зеленський назвав приблизну кількість загиблих і поранених військовослужбовців ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

За його словами, на війні з Росією загинули від 2 500 до 3 000 українських військових, ще понад 10 000 дістали поранень.

При цьому Зеленський не зміг назвати точну кількість жертв серед цивільного населення, оскільки багато з них перебували на досі окупованій території.

За даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати російських окупантів орієнтовно склали понад 20 тисяч осіб особового складу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти