"Втрати РФ будуть такими, що не вистачить і кількох поколінь піднятися": Зеленський зробив заяву

19 березня 2022, 00:59
За словами Зеленського, прийшов час для переговорів з Росією.
'Втрати РФ будуть такими, що не вистачить і кількох поколінь піднятися': Зеленський зробив заяву
Володимир Зеленський / скріншот

Президент України Володимир Зеленський за підсумками 23 дня героїчного опору російським окупантам записав нове звернення до українців.

Він підкреслив, що прийшов час для переговорів з Росією.

Це, за словами Зеленського, єдиний шанс для країни-агресора знизити збиток від власних помилок.

відео дня

"Пора зустрічатися. Пора говорити. Пора відновлювати територіальну цілісність і справедливість для України. Інакше втрати Росії будуть такими, що вам не вистачить і кількох поколінь, щоб піднятися", – зазначив Зеленський.

Що ще сказав Зеленський

Володимир Зеленський доручив уряду розробити комплексну програму підтримки українців, які втратили свої домівки через бойові дії.

Президента зазначив, що у влади вже є контури цієї ініціативи. За словами президента до неї увійдуть 3 основні компоненти.

Одним з них стане підтримка людей, що надають житло вимушено переміщеним особам.

Йдеться, зокрема, про відшкодування комунальних послуг.

Також в Україні створено єдиний координаційний штаб, який регулює всі питання, пов'язані з доставкою гуманітарної допомоги в Україну.

За словами президента України, під головуванням керівника Офісу президента України Андрія Єрмака сьогодні відбулася нарада з українськими послами для активізації постачання гуманітарних вантажів до України, насамперед, для допомоги внутрішнім переселенцям.

Війна в Україні 2022

Президент РФ Володимир Путін 21 лютого підписав указ про визнання офіційною Москвою так званої "державності" терористичних утворень "ДНР" і "ЛНР" в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Путін разом з ватажками "ЛДНР" Пушиліним і Пасічником також підписав угоди про дружбу.

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

Вночі на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

У свою чергу, МЗС Росії зробило заяву. У РФ назвали умови для переговорів з Україною: погодяться, якщо ЗСУ складуть зброю.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти