Польща може збивати ракети РФ над Україною: в ОП розкрили деталі переговорів

22 липня 2024, 20:12
362
Комунікація триває і на рівні держав-членів НАТО, підкреслив Ігор Жовква.
Польща, ракета РФ
Польща може збивати ракети РФ над Україною / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Міноборони РФ

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква повідомив про те, що триває комунікація щодо можливості збиття Варшавою російських ракет, які летять над територією України в бік Польщі.

Відповідна комунікація триває з Польщею та на рівні держав-членів НАТО. Жовква зазначив, що це питання розглядається технічно та юридично, очікуються конкретні результати, передає УНН.

Водночас він наголосив, що комунікація, яка триває, має бути тихою.

відео дня

"Президент України порушував це питання під час Ради Україна-НАТО, не можу розкривати всіх деталей, але безумовно триває співпраця з Польщею", - уточнив представник ОП.

Він зазначив, що Польща свою позицію змінює з деяких питань, які звучать у публічному просторі.

"Звучить, що Польща не підтримує це питання, але потім ухвалюються відповідні рішення уряду... Тому слідкуймо за новинами, комунікація триває, і комунікація триває і на рівні держав-членів НАТО, і на рівні Генсека НАТО чинного. Тому робота триває, вона просто має бути тихою, тому коли будуть результати ви їх неодмінно побачите", - додав Жовква.

Хто такий Ігор Жовква?

Ігор Жовква — український дипломат. Надзвичайний і Повноважний Посол. Кандидат політичних наук (2005). Доцент (2014). Керівник Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України (з 2014). Заступник Керівника Офісу Президента України з 10 вересня 2019 року, пише Вікіпедія.

Раніше в Польщі не виключили збиття ракет РФ над Україною. У Польщі прокоментували можливість збивати російські ракети, що прямують до території Польщі, ще в українському повітряному просторі.

Нагадаємо, раніше польський прем'єр Дональд Туск допустив можливість збиття російських ракет над територією України, якщо ті летять у напрямку Польщі.

Однак згодом з'явилася інформація, що Польща не збиватиме ракети над Україною, що летять у напрямку Заходу, оскільки у Варшаві немає з цього приводу одностайної думки. Про це заявив глава МО країни Владислав Косиняк-Камиш. У США ідею президента Володимира Зеленського та польського прем'єра Дональда Туска теж не підтримали.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти