"Польща і країни Балтії за відключення РФ від SWIFT, а Німеччина, Італія, Угорщина і Кіпр - проти" - CNN

24 лютого 2022, 18:28
Відключення Росії від SWIFT зробить майже неможливим для фінансових установ пересилку грошей в РФ або з неї, кажуть економічні експерти.
Євросоюз, прапор
прапор Євросоюзу / Reuters

Існує реальна ймовірність того, що Європейський Союз може піти на відключення Російської Федерації від SWIFT, платіжної системи з високим рівнем безпеки, яка об'єднує тисячі фінансових установ по всьому світу. Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на власні джерела.

Відключення Росії від SWIFT найжорстокішим чином вплине на російський бізнес з іноземними клієнтами і може завдати реальної шкоди економіці країни.

"Однак країни ЄС розділилися щодо того, чи робити цей крок чи ні. Високопоставлені джерела в ЄС повідомили CNN, що в країнах-членах існує розрив між такими країнами, як Польща, Естонія, Латвія і Литва, які хочуть SWIFT як частина пакету санкцій, який буде оголошений пізніше сьогодні, а також такими країнами, як Німеччина, Італія, Угорщина і Кіпр, які мають більш міцні економічні зв'язки з Росією і не хочуть, щоб SWIFT включали в нові санкції", ‒ йдеться в повідомленні.

відео дня

Високопоставлений дипломат Євросоюзу розповів CNN, що"розмова про відключення Росії від SWIFT йде". Але сам він вважає, що"економічні інтереси здобудуть перемогу в суперечці, і Брюссель не відключить Росію від SWIFT".

читайте такожВторгнення Росії: у МВС відзвітували, яка ситуація в областях України

Російське вторгнення в Україну

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив про проведення спеціальної операції проти України. Таке рішення він прийняв після звернення ватажків так званих "ДНР" і "ЛНР". Путін закликав українських військових скласти зброю.

Раніше український військовий журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на джерело в прикордонній службі повідомив, що "Гради" б'ють уздовж всього українського кордону, від Луганська до Житомира.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в країні вводиться воєнний стан з-за вторгнення Росії. Глава держави закликав українців зберігати спокій і залишатися вдома.

Як пізніше написав на своїй сторінці в Facebook відомий український журналіст Юрій Бутусов з посиланням на власні джерела.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти