"Ключові прикордонні обласні центри успішно відбили атаку" - журналіст Бутусов

24 лютого 2022, 17:38
Журналіст Юрій Бутусов стверджує, що російським агресорам довелося перейти до тактики атак на українську армію невеликих батальйонних тактичних груп.
ВСУ
Бійці ВСУ / УНІАН

Надії росіян на те, що українська армія не чинитиме опору і на те, що російська авіація легко доб'ється переваги в повітрі, не виправдалися.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook відомий український журналіст Юрій Бутусов з посиланням на власні джерела.

"Незважаючи на масований удар ракетами і авіацією по Україні, Збройні сили чинять ефективний опір. Надії росіян на відсутність опору і на повітряну міць не виправдалися. Гучні заяви про повне знищення української протиповітряної оборони та Повітряних сил, спростовані реальними бойовими діями. Наші пілоти виконують бойові вильоти, а російська авіація змушена визнавати втрати", - пише він.

відео дня

Бутусов стверджує, що російська армія перейшла до тактики нападів на ЗСУ невеликих батальйонних тактичних груп.

"На землі Росія намагається дестабілізувати українську оборону. Окремі батальйонні тактичні групи намагаються вести маневрену війну, просуватися на максимальну дальність для порушення наших комунікацій. Росіяни намагаються уникати контактних боїв. Зустрівши опір вони намагаються обійти вузли опору. Ключові прикордонні обласні центри Харків, Суми, столиця Київ, успішно відбили перші російські атаки. Росіяни намагаються створити загрозу з тилу великим містам, для цього вони просуваються швидко, не прикриваючи фланги. Раптово захопити ці великі міста ворогові не вдалося. Це створює можливість для оборони намагатися маневреними бойовими групами бити по російських колонах, які йдуть по магістралях", - вважає він.

За словами Бутусова, найскладніша у військовому плані обстановка склалася зараз на південному напрямку бойових дій.

"Найскладніша обстановка зараз проглядається на південному напрямку. Україна отримує необхідну розвідувальну інформацію, управління військами працює. Росія намагається знищити всі вузли опору і вогневі засоби, склади боєприпасів. Вони створюють загрозу для Києва, щоб взяти в заручники багатомільйонну столицю і цим самим змусити керівництво до здачі на російських умовах", - підсумував він.

читайте такожПрикордонники з ЗСУ та Нацгвардією вступили в бій з окупантом в околицях Сум-ДПСУ

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив про проведення спеціальної операції проти України. Таке рішення він прийняв після звернення ватажків так званих "ДНР" і "ЛНР". Путін закликав українських військових скласти зброю.

Раніше український військовий журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на джерело в прикордонній службі повідомив, що "гради" б'ють уздовж всього українського кордону, від Луганська до Житомира.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у країні вводиться воєнний стан через вторгнення Росії. Очільник держави закликав українців зберігати спокій і залишатися вдома.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти