Підривають себе гранатами: полонений росіянин розповів, як загарбники бояться ЗСУ

28 жовтня 2023, 23:47
5962
За словами окупанта, його підрозділ був повністю розгромлений, і він добровільно вирішив здатися в полон.
армия рф, оккупант, путин
Полонений росіянин розповів, як загарбники бояться ЗСУ / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, скріншот із відео

Полонений російський загарбник Денис Чернецов з батальйону "Амурського", який приймав участь у штурмі позицій ЗСУ під Авдіївкою, розповів про долю п'яти своїх товаришів, які страшенно боялися українського полону через вплив російської пропаганди. Розповідь військовополоненого окупаційної армії опублікована в Telegram-каналі військового оглядача Юрія Бутусова.

За словами Чернецова, його підрозділ був повністю розгромлений, і він добровільно вирішив здатися в полон. Проте п'ятеро його товаришів, піддавшись впливу російської пропаганди, вирішили вчинити інакше, підірвавши себе гранатами, оскільки дуже боялися потрапити в український полон.

"Я побачив підрозділ Збройних сил України – крикнув їм "Я здаюся!" І я здався, вийшов із окопа і здався. А інші пацани закидали себе гранатами", - розповів він.

відео дня

Як стверджує полонений окупант, у країні-агресорці Росії лякають солдатів тортурами в українському полоні. І лише зараз росіянин усвідомив, що це все брехня: "Насправді це не так, це все брехня", - сказав Чернецов.

Нагадаємо, нещодавно аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російська влада, ймовірно, змусила українських військовополонених приєднатися до "добровольчого формування", яке воюватиме в Україні. ISW підкреслює, що це є явним порушенням Женевської конвенції про військовополонених.

Також Главред розповідав, що країна-агресорка Росія влаштувала судилище для 24 полонених "азовців" у Ростові. Окупанти погрожують українським захисникам "пожиттєвим" вироком. Серед "підсудних" - 13 українських чоловіків-військовослужбовців та жінок-військових. Ще двох українських захисників "судять заочно".

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти