Під загрозою два міста: РФ готує наступ і обирає напрямок - ISW

30 квітня 2024, 07:39
888
Поки що незрозуміло, де окупанти зосередять свої зусилля в найближчому майбутньому.
Під загрозою два міста: РФ готує наступ і обирає напрямок - ISW
Російські окупанти обирають між двома напрямками для наступу / Колаж: Главред, фото: 31 окрема механізована бригада, Міноборони РФ, УНІАН

В армії країни-агресора РФ є можливість обирати між кількома тактичними напрямками для майбутніх наступальних дій під Авдіївкою. Однак незрозуміло, де окупанти зосередять свої зусилля в найближчому майбутньому. Про це йдеться у свіжому звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

За оцінками ISW, стабілізація російських позицій на північний захід від Авдіївки ставить російське командування перед вибором:

  • або продовжувати просуватися на захід до заявленої оперативної мети в Покровськ;
  • або спробувати просунутися на північ, щоб провести можливі додаткові наступальні операції навколо Часового Яру.

Як йдеться у звіті, станом на 29 квітня російські війська отримали незначні тактичні переваги на північний захід і південний захід від Авдіївки, але за останню добу не досягли значних успіхів на Авдіївському напрямку.

відео дня

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Війна в Україні - останні новини сьогодні

Бахмутський напрямок залишається одним із найгарячіших на фронті. Росія продовжує спроби захопити Часів Яр і зосереджує сили в районі Кліщіївки. Попри постійні штурми, ЗСУ контролюють ситуацію.

Заступник командира батальйону 5-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Михайло Онуфер прокоментував загрозу просування російських окупантів у районі Часового Яру Донецької області. За його словами, після захоплення Бахмута росіяни взяли тут невелику перерву на перегрупування і ротацію, а зараз намагаються просунутися далі.

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські сили продовжують наступ у районі Часового Яру Донецької області. Ворог може намагатися обійти місто і створити умови для оперативного оточення.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти